El ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, es reunirà aquest dimarts a Rabat amb el ministre de l'Interior marroquí, Abdelouafi Laftit. En aquesta trobada es produirà un intercanvi d'informació al més alt nivell sobre la investigació dels atemptats de Catalunya, en la qual, segons el Ministeri de l'Interior, el Marroc col·labora intensament amb les forces i cossos de seguretat espanyols.

Així, destaquen que des de juny del 2015, data en la qual es va elevar al nivell 4 (alt) l'alerta antiterrorista a Espanya, han estat nombroses les operacions conjuntes entre ambdós països contra el terrorisme gihadista. Com a resultat d'aquesta col·laboració han estat arrestades més de 175 persones amb perfils violents i radicalitzats.

En aquesta ocasió, ambdós ministres abordaran la situació de la investigació dels atemptats que van tenir lloc el 17 d'agost a Barcelona i Cambrils (Tarragona), que han costat la vida a 16 persones i que van deixar més de cent ferits.

Segons Interior, el viatge de Juan Ignacio Zoido és una mostra més d'aquesta "immillorable relació" entre Espanya i el Marroc en matèria de seguretat, concretament en l'àmbit de la lluita antiterrorista, però també pel que fa, entre d'altres, al crim organitzat o el tràfic de persones.

De fet, el primer viatge a l'estranger de Juan Ignacio Zoido com a ministre de l'Interior va tenir el Marroc com a destí; país al qual Zoido va tornar a traslladar-se el juny passat en una visita de cortesia per saludar el nou, en aquell temps, ministre marroquí de l'Interior, Abdeluafi Laftit, nomenat el mes d'abril passat.