El ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, ha nomenat com el seu 'número dos' al capdavant de la Secretaria d'Estat de Seguretat el diputat del PP i exalcalde de Córdoba José Antonio Nieto. El nomenament s'ha fet efectiu aquest divendres en el Consell de Ministres juntament amb el de Germán López Iglesias i José Manuel Holgado com a directors generals de la Policia i la Guàrdia Civil, respectivament.

Zoido ha renovat la cúpula d'Interior confiant a Nieto la gestió del dia a dia d'una de les carteres més sensibles per a les polítiques d'Estat en haver de fer front a l'amenaça del terrorisme gihadista, i amb temes com la dissolució d'ETA i la continuació de la lluita policial contra la corrupció i el crim organitzat.

Nascut a Guadalcázar, Còrdova, el 10 d'abril de 1970, José Antonio Nieto és llicenciat en Dret. Va ingressar en la política el 1991 a través del Centre Democràtic i Social (CDS) i va conquerir el 2011 amb majoria absoluta l'alcaldia de Còrdova que, igual com Zoido en el cas de Sevilla, va abandonar quatre anys després cedint la butaca al PSOE.

Casat i amb dos fills, va assumir diferents càrrecs en el PP andalús com a coordinador electoral. El 2003 va ser el substitut de l'actual president de la comissió d'Interior al Congrés, Rafael Merino, com a portaveu en l'Ajuntament de Còrdova. Actualment era diputat a la Cambra Baixa, on exercia de portaveu de la comissió d'Hisenda i Administracions Públiques i com a vocal de la comissió d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient.

Directors de la Policia i la Guàrdia Civil

López Iglesias, nascut a Badajoz --on va ser regidor-- i de professió enginyer agrònom, ha estat diputat entre els anys 2000 i 2008. El maig del 2012 va ocupar el càrrec de delegat del govern a Extremadura. El mateix Zoido va ser també representant de l'Executiu espanyol a Castella-la Manxa i a Andalusia abans de presidir l'Ajuntament de Sevilla.

El director de la Guàrdia Civil elegit per Zoido comparteix amb aquest la professió de jutge. L'elegit ha estat José Manuel Holgado Merino, de 56 anys, número dos de la seva promoció i, fins ara, magistrat de la Secció Tercera de l'Audiència Provincial de Sevilla, on va ser ponent encarregat de recursos relatius a la mort de la jove sevillana Marta del Castillo.

El setè director civil de l'Institut Armat va exercir anteriorment des del Jutjat Penal 10 de Sevilla i ara rellevarà Arsenio Fernández de Mesa al capdavant de la Direcció General de la Guàrdia Civil, un dels llocs juntament amb el de la Policia, que exercia fins ara Ignacio Cosidó, de més rellevància en l'estructura del govern.​