El ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, ha assegurat que el Govern espanyol "no pararà" fins que els que han "faltat al respecte" a la Guàrdia Civil i a la unitat constitucional del país "paguin judicialment per això" i sobre ells "caigui el pes de la llei".

Així ho ha expressat Zoido a l'al·locució a l'acte castrense de la Festivitat del Pilar, patrona de la Guàrdia Civil, que ha presidit aquest diumenge a Toledo al costat de la ministra de Defensa, María Dolores de Cospedal.

"Mai oblidarem aquestes tristes escenes que hem hagut de presenciar, no pararem fins que no se'n repeteixi ni una de sola i tots els que han faltat al respecte a les Forces de Seguretat de l'Estat paguin judicialment per això", ha dit el ministre.

Zoido ha agraït la tasca dels guàrdies civils desplaçats a Catalunya "davant el desafiament d'un independentisme embogit".

Per això, ha indicat que el Govern d'Espanya els "defensarà" tots ells i "no consentirà que es produeixin delictes d'odi com els que veiem aquests dies", per la qual cosa l'executiu central ha creat un gabinet jurídic específic en què quedi constància de les denúncies per delictes d'odi o assetjament als mateixos agents i a les seves famílies.

Ha afirmat que la Guàrdia Civil no compleix una funció "accessòria" i més en aquestes circumstàncies en les quals "en algunes ocasions han patit hostilitat perquè vesteixen l'uniforme de la Guàrdia Civil", un cos, ha dit, que "significa la protecció de drets i que puguem exercir lliurement les nostres llibertats".

"Els culpables de la bogeria"

Ha advertit "els únics culpables de la bogeria, els qui organitzen un xou per portar Catalunya a la vora del precipici", que "no existeix un altre camí que no sigui la legalitat". 

A la Guàrdia Civil desplaçada a Catalunya ha agraït "l'enorme professionalitat i la dedicació demostrada", fet que per al ministre és "motiu d'orgull". "Estem amb vosaltres, no esteu sols, donem suport a totes les vostres actuacions", ha destacat.