El ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, ha manifestat aquest dijous, a la Cadena Cope, que confia que no prosperin "aquestes idees i genialitats" d'intentar formar un Govern des de Brussel·les amb Puigdemont al capdavant. I ha insistit que s'ha de complir la legislació o "atenir-se a les conseqüències". Així ho ha dit davant del plantejament de JuntsXCat d'intentar una investidura a distància de Carles Puigdemont com a president de la Generalitat, si ho permet el Parlament.

El ministre també ha apuntat que Forcadell, per ser posada en llibertat, va assegurar davant del Suprem que "acatava l'aplicació del 155". "Hi haurà coses que haurà d'explicar", ha afegit. "No sé si s'ho demanaran o no, dic que el que surt del marc legal ha de ser conscient que haurà de pagar", ha insistit.

Zoido s'ha referit també al replegament dels membres de la Guàrdia Civil i Policia Nacional que van ser enviats a Catalunya abans de l'1 d'octubre i l'aplicació posterior del 155. Ha explicat que fa un mes que "va acordar" que si s'observava que la situació es normalitzava els cossos de seguretat de l'estat serien retirats de Catalunya.

Ha posat com a exemple d'això l'arrest aquest dimecres de dos regidors de la CUP de Reus perquè fossin posats a disposició judicial, que ha dut a terme el cos de Mossos d'Esquadra "amb absoluta normalitat". El ministre ha afegit que "això és el que preteníem amb el 155, que ha donat resultats molt bons encara que no s'hagin vist reflectits en les eleccions per al PP," ha agregat.