L’exministre de l’Interior i candidat número u del PP per la província de Sevilla al Parlament d'Andalusia, Juan Ignacio Zoido, ha difós un missatge polític en el moment de votar, en què ha dit que espera que de les eleccions d’aquest diumenge a Andalusia sorgeixi un govern que serveixi de "contrapès per als que volen trencar Espanya, que no ho puguin aconseguir".

Així s'ha manifestat el popular després d'anar a votar al col·legi electoral en el qual està inscrit, l'Institut Murillo de la ciutat de Sevilla, on ha animat tots els andalusos a votar perquè "es pot fer història" amb la jornada d'aquest diumenge.

Espanya està “amenaçada pels independentistes”

Zoido ha assegurat que "no és un tòpic" dir que el dia d'aquestes eleccions "és molt transcendental per a Andalusia", però "sobretot també per a Espanya" perquè, segons ha exposat, en aquests moment el país "està amenaçat per uns independentistes que volen trencar-lo i que estan donant cobertura al president del govern, Pedro Sánchez".

Aquest raonament explica que el candidat popular hagi desitjat que, del resultat d'aquest diumenge, pugui "sorgir un govern fort que serveixi de contrapès a aquest front independentista que des de Catalunya vol trencar la nostra nació".

"El que demano és que en aquest moment tan crucial que travessem, per aquest moviment independentista, que els andalusos votin massivament i que votin pensant que hem de tenir una Andalusia forta perquè seguim lluitant per tots els drets dels andalusos, però alhora que servim de contrapès", ha reiterat.

El que va ser alcalde de Sevilla entre el 2011 i el 2015 ha afirmat que "tot andalús se sent espanyol, igual que no s'entén Espanya sense Andalusia", ha desitjat que la jornada transcorri amb normalitat i "que aquesta nit sorgeixi un govern fort que defensi Andalusia".