El ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, ha assegurat aquest dimarts que "és el moment d'acabar amb el procés i l'única cosa que puc dir és que no és el moment d'obrir especulacions". Aquesta és la resposta que ha donat Zoido quan se li ha preguntat sobre el control dels Mossos d'Esquadra a partir de l'aplicació de l'article 155 a la presentació del projecte Somos Más contra l'odi i el radicalisme. Aquesta mesura, ha recordat, s'adopta davant les "greus irresponsabilitats" per les quals haurà de donar resposta el president de la Generalitat, Carles Puigdemont.

El ministre ha recordat que Puigdemont ha tingut "moltes oportunitats per evitar l'aplicació de l'article 155". "Totes les ha desaprofitat i menyspreat", ha sostingut Zoido. En aquest sentit, ha indicat que el control de les institucions catalanes, incloent-hi els Mossos, ja està "en mans del Senat".

"Puigdemont haurà de respondre sobre les greus irresponsabilitats que ha comès en els últims mesos i també en els últims anys", ha dit Zoido, que ha participat en un acte presidit pel ministre de Justícia, Rafael Catalá, en el qual s'ha presentat una iniciativa per sensibilitzar i educar en la prevenció del radicalisme violent i el discurs de l'odi.

Durant el seu discurs, Zoido ha tornat a denunciar les escenes violentes que van patir agents de la Policia espanyola i la Guàrdia Civil en l'acompliment de les seves funcions "per impedir, per ordre judicial, el referèndum de l'1 d'octubre".