La vicepresidenta segona del govern espanyol, Yolanda Díaz, ha estat aquest dissabte en un acte a Sabadell per presentar Sumar, la plataforma ciutadana que promou, i ha elogiat Catalunya. Durant la seva intervenció, Díaz ha defensat incorporar al projecte a la Catalunya antifranquista, la democràtica, i sobretot, la que sempre ha presentat l’avantguarda cultural, l'econòmica, la joventut, la innovació i la creativitat. "Aquesta és la Catalunya que necessitem a Sumar", ha reblat Díaz. A més, ha instat a Catalunya a dialogar, i a creure en Espanya "és un país plurinacional". En aquesta línia, ha assegurat "és bo que siguem cultures diferents. I Catalunya és imprescindible". 

Díaz ha insistit en la idea que el seu projecte necessita els catalans "a Sumar cap tothom, no ho demanem el carnet a ningú". En aquesta crida cap a la població de la cocapital vallesana ha assegurat que des del seu projecte només demanen idees, generositat i honestedat. "No es pot construir un projecte de país sense els catalans i les catalanes", ha afirmat. La també ministra de Treball i Economia Social ha tingut unes paraules de record cap al president de la Generalitat, Lluís Companys, el dia que es commemora el 82è aniversari del seu afusellament en mans del franquisme, Díaz ha celebrat que "per fi" el govern espanyol impulsa una llei sobre la memòria democràtica. "Hem trigat massa anys a reconèixer la llei de memòria democràtica, a fer valdre la legalitat republicana i a dir a aquells homes i dones que estaven defensant la legalitat d'aquest país", ha dit, en referència al bàndol republicà. 

Nou estatut del becari

En l'esdeveniment amb presència de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el diputat al Congrés Joan Mena, candidat dels comuns a l'alcaldia de Sabadell a les pròximes eleccions municipals, Díaz ha anunciat que aquesta setmana es presentarà el nou marc normatiu sobre les condicions laborals dels becaris. "No permetrem més precarietat en les persones que s'estan formant al nostre país", ha afirmat. La ministra de Treball i Economia Social també ha defensat "l'impost de solidaritat" per gravar "els qui tenen més de tres milions d'euros", que ha de permetre abaixar impostos "dos punts" a les petites empreses i als autònoms.

Díaz ha lamentat que els successius consells de ministres han tingut "múltiples representants de les grans empreses, energètiques, banques, poders fàctics i grups de distribució", però no "gaire ministres que representessin la gent treballadora". Per això, s'ha reivindicat com a veu d'aquest col·lectiu: "Sé molt bé d'on vinc i a qui represento".