La vicepresidenta segona espanyola, Yolanda Díaz, ha mostrat el seu respecte per l'economista Ramón Tamames, després que s'ha confirmat que serà candidat a la moció de censura que registrarà Vox dilluns vinent.  "Respecto les persones que canvien de militància política. No puc més que respectar que el senyor Tamames passi del PCE a l'opció (política) que sembla que el representa ara", ha assenyalat a la premsa durant una visita a la Fira Internacional de Art Contemporani, ARCOmadrid 2023.

Aquest matí el president del grup parlamentari d'Unidas Podemos al Congrés, Jaume Asens, ha proclamat que "Vox és inútil" després de confirmar que impulsarà una altra moció de censura contra el president Pedro Sánchez. També ha titllat d'"esperpent" la iniciativa, i ha assegurat que "en realitat" va dirigida contra el PP més que contra el govern de Pedro Sánchez. Al seu entendre, que el candidat a la Presidència sigui Tamames resulta "sorprenent" perquè procedeix del PCE, una formació que Vox "hauria il·legalitzat si hagués pogut".

Per la seva banda, el diputat de Bildu Jon Iñarritu ha aconsellat el president espanyol, Pedro Sánchez, davant la moció de censura que pensa presentar el partit ultra. Al seu entendre, Sánchez s'hauria de centrar en el model autonòmic i el feminisme, perquè precisament és el que Tamames ha pactat amb Vox que no tractarà. "Si jo fos Sánchez, em centraria en aquests dos temes per veure què acaba dient el candidat", ha assenyalat. 

El candidat de Vox a la moció guarda com un tresor el discurs que farà per convèncer els 350 diputats que cal desbancar el govern de Pedro Sánchez. Dilluns registraran la proposta al Congrés dels Diputats i a l’espera que Meritxell Batet li posi dia i hora, Tamames dona pistes del que dirà amb comptagotes. En la primera entrevista que ha concedit des que va acceptar l’oferta de Santiago Abascal, l’economista ha promès que ningú li ha posat límits al discurs. “Seré lliure de dir el que penso basant-me en les meves apreciacions i experiències. Sense vetar res”, ha explicat a Televisió Espanyola. A més, ha assegurat que la formació d’ultradreta li ha deixat “total llibertat” encara que no ha volgut avançar ni una paraula. “No explicaré res dels continguts de la meva intervenció; els destinataris del meu discurs són els espanyols que es representen a través dels 350 representants de la sobirania nacional”, ha reblat Tamames.