Yolanda Díaz matisa ara la seva dimissió com a líder de Sumar: "No me'n vaig, em quedo". Després d'una trobada bilateral a Suïssa amb el director general de l'Organització Internacional del treball (OIT), Gilbert Houngbo, la vicepresidenta segona i ministra de Treball ha assegurat que continuarà a l'executiva de la formació i que coordinarà l'acció del partit per preservar el govern de coalició. "No me'n vaig, em quedo dins de Sumar i ara hi haurà un debat tranquil que arrenca dijous. A aquesta gent vull dir-li que fem això per guanyar en les següents eleccions generals. Per tant, preservem el govern de coalició progressista i seguirem guanyant drets", ha dit, deixant la porta oberta a ser la cap de llista en els següents comicis. 

Preguntada sobre la qüestió, Díaz ha insistit que no se'n va del seu projecte polític i que la seva decisió respon a un exercici de "política de la bona", ja que quan hi ha mals resultats electorals s'han d'assumir responsabilitats per convecció "ètica". També ha reiterat que aquesta passa té com a intenció tenir cura de l'executiu de coalició "per sobre de tot, per seguir avançant en la posada en marxa de mesures socials i fer passes endavant". Així, ha detallat que la seva renúncia com a coordinadora general respon al seu compromís de bolcar-se en la gestió i en la "política útil", ja que Sumar té cinc ministeris que continuarà gestionant i té reptes com seguir millorant el salari mínim.

Díaz segueix al govern espanyol, al Congrés i a l'executiva de Sumar

La ministra ha confirmat que segueix com a presidenta del grup parlamentari plurinacional, de manera que manté el seu rol de referent polític del seu espai. "La política és massa important i això és el que faré. Més que mai preservaré el govern de coalició progressista davant els qui volen deslegitimar a un executiu que surt de les urnes i que ha guanyat les eleccions", ha finalitzat. Per la seva banda, el PSOE ha celebrat la decisió perquè Sumar té temps de rearmar-se.

Fonts de Sumar han assenyalat que Díaz va anunciar dilluns que dimitia com a coordinadora general i que seguia com a membre de la direcció del partit, així com a vicepresidenta segona i ministra de Treball. El seu objectiu amb aquesta decisió és centrar-se en les tasques polítiques de l'executiu i "bolcar-se així a defensar la gent treballadora". Per tant, les fonts han subratllat que aquesta tarda ha manifestat "el mateix que va comunicar ahir", davant les veus que l'acusen ara de fer marxa enrere.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!