El president de la Generalitat valenciana i candidat socialista a la reelecció, Ximo Puig, ha afirmat aquest dissabte que la candidata del PP per Barcelona, Cayetana Álvarez de Toledo, "no pot ser més fatxa".

Durant un míting a Alacant, en el qual ha intervingut abans que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, Puig s'ha dedicat a alertar que PP i Ciutadans estan disposats a pactar "amb l'extrema dreta" per fer una "coalició contra el progrés".

"Com es pot dir que mai no pactaran amb el PSOE i pactaran amb l'extrema dreta, és una anomalia històrica, a cap país d'Europa no poden entendre-ho", ha manifestat. En aquest punt, ha afegit que "cada dia que parlen és terrible" i s'ha referit, sense esmentar-ho, al número dos del PP per Madrid, Adolfo Suárez Illana, i després a Álvarez de Toledo. "La Cayetana, què us puc dir, és que no es pot ser més fatxa, ja no es pot, volen blanquejar quelcom inblanquejable, i no", ha reblat.

Així, Puig ha demanat de sortir diumenge a guanyar-guanyar perquè amb això guanyarà "la gent, la racionalitat i el progrés" davant la coalició "contra el progrés" que suposa, al seu judici, la possibilitat d'un pacte entre els tres partits de dretes.

Davant aquestes posicions, ha defensat que el PSOE és "el partit de la igualtat i de les dones". Ha destacat el paper de les dones socialistes i ha assumit la responsabilitat dels homes del partit perquè "no hagin tingut el protagonisme". No obstant això, ha emfatitzat els moviments feministes dels dos últims 8-M i ha afirmat: "No hi haurà un pas enrere; no és no; final de la història".

A més, ha subratllat que el PSOE és el partit de la Cultura i ha recordat a "les dones que han estat esquivades" i s'ha referit a l'alacantina Paca Aguirre, Premi Nacional de les Lletres -morta el passat 14 d'abril--, "socialista i tan estimada". "Tant de bo ara molta més gent pugui llegir-la i conèixer-la", ha mantingut i ha recitat un dels seus versos: "Si em crideu, tindreu sempre el meu cor".

Minuts després, Cayetana Álvarez ha respost via Twitter al president de la Generalitat valenciana: "I el Ximo...no pot ser més toxo".