El regidor de Junts a l'Ajuntament de Barcelona ha assegurat que creu que "els socialistes estaven darrere" del cop d'estat del 23-F. En una entrevista aquest dilluns a SER Catalunya, Trias ha assegurat que la transició a Espanya va anar "més que bé" en determinats aspectes, però que, en canvi, no van solucionar l'encaix territorial. Precisament, sobre aquesta qüestió ha afirmat que "ningú es pot creure" que el cop d'estat del 23-F va ser "un cop d'estat de Tejero", tot i que ha afirmat que "potser encara hi ha alguns innocents que creuen que el senyor Tejero estava al darrere del cop d'estat". L'exalcalde de Barcelona ha afirmat que els socialistes hi estaven darrere i això els va servir per frenar el desenvolupament autonòmic a l'Estat. En aquest sentit, ha reflexionat que després del 23-F es va canviar el govern i el partit socialista va fer la LOAPA (Llei orgànica d'harmonització del procés autonòmic). 

El presentador del programa Aquí Catalunya, Pablo Tallón, li ha remarcat que "hi haurà dirigents socialistes que s'enfadaran", i Trias ha reiterat que "Ja ho saben. Ja sé què diran, que estic gagà, que estic gran, però és evident". 

Contactes amb Jaume Collboni

Xavier Trias també ha parlat del govern de la capital catalana i ha confessat que el batlle de la ciutat, Jaume Collboni, li ha trucat i li ha manifestat que vol parlar amb ell. Amb tot, ha remarcat que no farà "del seu escolanet" ni tampoc de cap de l'oposició perquè la seva intenció és "marxar a casa". Malgrat reconèixer que no ha perdonat Jaume Collboni pels seus moviments durant la investidura a l'Ajuntament de Barcelona, ha obert la porta a negociar amb el batlle. "Nosaltres podem quedar-nos com a oposició, responsable, però dura; o, si ell s'apropa, ens asseurem i veurem el que hem de fer", ha assegurat Trias.

Amb tot, ha reiterat que no té intenció d'acabar l'actual mandat i ha insistit que no es veu com a primer tinent d'alcalde, perquè ell en un període curt de temps marxarà a casa: "Sempre he dit el mateix: o era alcalde o res. Ni faré d'escolanet del senyor Collboni ni faré, en cap dels casos, de cap de l'oposició quan no em presento d'aquí a quatre anys, no té cap lògica", ha sentenciat. Sobre la visita del rei a Barcelona, ha afirmat que se li hauria d'explicar que "no estem contents". Quant a la investidura, aposta per donar suport a Pedro Sánchez però no "a qualsevol preu".