Dijous 27 tindrà lloc el segon cara a cara que El Nacional.cat oferirà en exclusiva amb tres dels quatre aspirants a ser el pròxim alcalde de Barcelona a les eleccions municipals 2023. L'acte (09.30) es farà des del CaixaForum Macaya de Barcelona i es podrà seguir en directe i per streaming a través d’ElNacional.cat. Després de Trias, serà el torn del candidat d'ERC, Ernest Maragall, que hi assistirà el 9 de maig (09:30). L’alcaldessa Ada Colau (BComú) ha declinat la invitació a participar-hi.  

🗓️ Calendari de les Eleccions Municipals 2023 a Catalunya: quan són, dates clau i candidats

Com cadascun dels actes, la trobada de dijous 27 amb Xavier Trias serà conduït pel director audiovisual del grup editor ElNacional.catJofre Llombart. Una de les principals novetats d’aquest esdeveniment és que els lectors del diari podran fer preguntes als candidats.

Com fer preguntes a Xavier Trias, candidat de Junts a Barcelona a les eleccions municipals 2023?

Els usuaris que vulguin fer arribar les seves qüestions als alcaldables hauran de ser seguidors del compte de Twitter d’ElNacional.cat i penjar la pregunta amb un missatge que contingui l’etiqueta corresponent a cada debat, en aquest cas és #TriasDonaLaCara. La redacció d’ElNacional.cat aglutinarà totes les preguntes rebudes per temàtiques, i les més rellevants es faran arribar als candidats perquè les contestin.

Trias dona la cara eleccions municipals programa
Trias dona la cara eleccions municipals programa

Aquesta és la primera vegada que ElNacional.cat convoca trobades cara a cara amb els candidats a l’alcaldia de Barcelona en ple calendari electoral. Amb aquesta iniciativa el diari aposta per un acostament entre política i ciutadania, ja que farà arribar les inquietuds de la societat a les persones amb més opcions reals de governar Barcelona els propers quatre anys. 

Com cadascun dels tres actes, la conversa amb Xavier Trias serà retransmesa en directe a través d’ElNacional.cat. Les preguntes destinades als candidats es podran començar a enviar des d'avui mateix i fins a la finalització de cadascun dels actes (#TriasDonaLaCara)

Els lectors que no puguin seguir en directe la retransmissió de l’acte el podran recuperar immediatament després, perquè es penjarà en format diferit. A més, se n’editaran petits fragments a tall de resum per recollir els moments més destacats de cada trobada, que seran publicats a través dels diferents canals del diari.

🟡 Candidats a les eleccions municipals 2023 a Barcelona: tota la llista

Aquesta és la cinquena vegada que Xavier Trias (Barcelona, 1946) es presenta com a cap de llista a les eleccions municipals per Barcelona (2003, 2007, 2011, 2015 i 2023). Entre el 2011 i 2015 va ser alcalde de la ciutat sota les sigles de CiU.