La campanya de Trias per Barcelona engega motors per a les eleccions municipals 2023, uns comicis que el partit ha volgut batejar com els del "canvi que necessita i urgeix" la ciutat barcelonina. Aquest dimecres, el regidor i número 3 de la candidatura, Jordi Martí Galbis, ha explicat els detalls d'una campanya que vol ser "en positiu" per "fugir de l'enfrontament que ha buscat Ada Colau en els dos darrers mandats" i recuperar la "il·lusió i autoestima". Per aconseguir-ho, Martí ha indicat que és un canvi "realitzable" i lligat a les "característiques" de Xavier Trias.

🗓️ Calendari de les Eleccions Municipals 2023 a Catalunya: totes les dates i quan es vota

🟡 Candidats a les eleccions municipals 2023 a Barcelona: tota la llista

En aquest context, una de les principals novetats de la campanya de Trias per Barcelona és que no comptaran amb un únic cartell electoral, sinó que hi haurà fins a quatre imatges diferents amb una "mateixa base" que permeten "identificar tal com és" Trias. El comú denominador dels quatre cartells és que inclouen el lema "Fem-ho". Les quatre consignes són "Fem-ho junts" —que apel·la a una ciutat "sense divisions", segons Jordi Martí—, "Fem-ho per tothom" —el missatge a traslladar és que es treballarà "per al 100% de la població, sense deixar ningú enrere, sense sectarismes"—, "Fem-ho bé" —amb "consensos amplis" i "rigor", ha incidit el número 3 de la llista de Xavier Trias— i "Fem-ho per BCN", un eslògan que interpel·la la "gran família barcelonina" i d'aquells que "formen part" d'aquesta, com els que "venen a treballar, estudiar o fer turisme".

Precisament, el darrer lema —"Fem-ho per Barcelona"— plasma, a parer de Jordi Martí, que "Trias es dedica a la ciutat, ningú li diu què ha de fer". En aquesta línia, ha volgut contraposar l'exalcalde amb Jaume Collboni (de qui ha volgut dir que és un "candidat tutelat" perquè vindran "al rescat" Pedro Sánchez i deu ministres més) i amb Ada Colau (per "necessitar", també, la presència de Yolanda Díaz).

 

275 actes durant la campanya

Durant la seva exposició sobre la campanya, Jordi Martí Galbis ha volgut fer èmfasi en el volum d'actes que han fet des del 22 de març —ha apuntat que n'han fet més de 400— i també ha apuntat que preveuen celebrar-ne uns 275 durant la campanya, que començarà oficialment el proper divendres 12 de maig a les dotze de la nit. De fet, Trias farà el tret de sortida de la seva campanya aquest dijous a les vuit del vespre al Mercat dels Encants, un acte que compartirà amb Junts per Catalunya, que també inaugurarà al mateix emplaçament la seva campanya. De fet, hi haurà les intervencions dels candidats a Girona, Lleida i Tarragona; a més de les de Laura Borràs, Jordi Turull i la del president a l'exili, Carles Puigdemont.

Les accions de campanya de Trias per Barcelona s'estructuraran de la següent manera: al matí, hi haurà rodes de premsa o actes sectorials; mentre que a la tarda es faran els actes territorials en format míting. La candidatura albergarà actes als 10 districtes de la ciutat. Pel que fa al programa, Jordi Martí ha avançat que integra un total de 1.400 propostes i ha afirmat que està "molt treballat i és molt complet": "Està pensat per als 73 barris de Barcelona, és 100% factible i realitzable".

Acusacions d'"inhibició" al govern d'Ada Colau davant les ocupacions

Un dels temes que ha entrat de ple a l'agenda de la campanya de les municipals a Barcelona són les ocupacions dels edificis de la Ruïna i El Kubo, situats a la Bonanova. "Els últims temps s'ha agreujat la situació, té a veure amb el comportament gens presentable de la majoria de la gent que està ocupant aquests dos espais i també té a veure amb la inhibició del govern d'Ada Colau amb els edificis ocupats", ha assenyalat Jordi Martí. En paral·lel, Martí ha volgut subratllar que l'alcaldessa "va ser ocupa en el seu moment, quan era activista" i que això envia "missatges molt perillosos a la ciutadania". "No hi ha hagut una clara vocació de resoldre-ho amb les eines legals", ha defensat. De fet, des de Trias per Barcelona també apunten a Jaume Collboni com a "corresponsable" de la situació perquè els socialistes són els responsables de l'àrea de seguretat.

Per tot plegat, Jordi Martí ha instat la Generalitat, el Departament d'Interior i la judicatura a tancar aquest episodi de la manera "més ràpida i eficaç" i, alhora, ha lamentat que hi hagi "entitats i partits que estiguin aprofitant la campanya per fer unes accions injustificables". Davant la possibilitat que l'empresa Desokupa intenti desallotjar els ocupes, a Trias per Barcelona reclamen que desconvoquin la concentració de dijous, ja que "cap empresa pot fer el que vulgui, la legalitat s'ha de complir". Martí ha criticat que aquestes "accions injustificables" contribueixen a la "crispació i agreujament del problema".