L'exalcalde del Partit Popular (PP) de Badalona (Barcelonès), Xavier Garcia Albiol, es quedaria a només un regidor d'aconseguir la majoria absoluta en les eleccions municipals del 28 de maig, segons una enquesta realitzada per Electomanía per al diari digital Metrópoli Abierta. Doncs bé, el sondeig atorga a Albiol 13 regidors i un 40,7% de vot. Així, es quedaria a un regidor d'obtenir la majoria absoluta, que es troba en 14 regidors. Concretament, la candidatura d'Albiol experimentaria un creixement de dos regidors, tot passant dels 11 actuals a 13 (37,58% de vot). 

🗓️ Calendari de les Eleccions Municipals 2023 a Catalunya: totes les dates i quan es vota
🗓️ Candidats a les eleccions municipals 2023 a Barcelona: tota la llista

El segon partit amb més representació al consistori badaloní seria ERC, amb 6 regidors i un 18,5% de vot. Així, els republicans, que formen part de l'actual coalició de govern i que enguany no es presenten juntament amb la formació Guanyem Badalona, es convertirien en la segona força municipal. 

En tercer lloc, se situaria el PSC, que actualment ostenta l'alcaldia de Badalona de la mà de Rubén Guijarro gràcies a la moció de censura presentada contra Albiol l'any 2021 juntament amb ERC, Badalona en Comú Podem i Junts. Una moció de censura que va desembocar en una coalició de govern de quatre potes encapçalada per Guijarro. Doncs bé, segons la nova enquesta, la gestió de govern passaria factura als socialistes badalonins, que recularien de 6 regidors (19,94% d'intenció de vot) a 5 (16,6%).  

La gran patacada de les municipals se l'enduria la formació de l'exalcaldessa i actual diputada cupaire Dolors Sabater, Guanyem Badalona. Segons l'enquesta, passaria dels 4 regidors de Guanyem sorgits de la candidatura conjunta amb ERC l'any 2019 a no obtenir representació a l'Ajuntament de la quarta ciutat més poblada de Catalunya. Així doncs, la candidatura de Sabater es quedaria fora del consistori amb una intenció de vot del 4,2%, ja que no aquesta no sobrepassa el llindar del 5%. 

Pel que fa a Badalona en Comú Podem, que forma part de l'actual coalició de govern, la formació mantindria els dos regidors que va obtenir l'any 2019 amb una intenció de vot del 7,9%. En comparació amb els anteriors comicis, els comuns retrocedeixen en intenció de vot, ja que l'any 2019 van obtenir un 8,52%.

El darrer partit a obtenir representació a la batllia de Badalona és Junts, partit que també forma part del govern municipal de quatre potes. La formació independentista mantindria així el regidor que va aconseguir l'any 2019. En intenció de vot, Junts creixeria, tot passant de 5,15% a 6,1%. 

Vox, Valents i C's sense representació

L'enquesta no pronostica bons resultats per al partit d'extrema dreta Vox, ja que, un cop més, es quedaria sense regidors a Badalona. La formació d'ultradreta, malgrat no aconseguir entrar al consistori, sí que experimentaria un considerable ascens. Segons el sondeig, passaria de 0,39% d'intenció de vot a 1,5%. 

Finalment, Valents obtindria un modest 1% i Ciutadans continuaria baixant de l'1,78% del 2019 a un 0,9%. 

L'enquesta s'ha elaborat entre el 23 d'octubre i el 4 de febrer, amb una mostra de 1.881 respostes entre població amb dret a vot de Badalona a partir d'entrevistes online. I té un marge d'error de tres punts.