El líder del PP a Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha instal·lat una lona de grans dimensions a la plaça de la Vila amb el missatge 'No vull canviar la teva ideologia. Vull canviar Badalona!'. Aquesta supressió de les fronteres ideològiques ha estat una de les grans obsessions d'Albiol en les seves campanyes, però la nova lona no només no porta les sigles del PP sinó que copia l'estètica dels cartells de la campanya 'Ara és l'hora' que van impulsar l'ANC i Òmnium Cultural el 2014, a les portes del 9N. La lona té el mateix fons groc, rivet vermell i text centrat que els cartells que fa vuit anys clamaven per la independència. "Volem recordar que més enllà de la meva militància al PP, a la ciutat la meva ideologia és Badalona", afirma Albiol.

9N campanya
Campanya publicitària consulta 9-N

Per la seva banda, des de Jovent Republicà Badalona han aprofitat l'ocasió per fer befa de l'exbatlle i proposar-li cartells alternatius recordant-li escàndols anteriors i moments vergonyosos. Un dels cartells que proposen des de les joventuts d'ERC és amb el famós i polèmic eslògan de "Netejant Badalona". Aquest missatge el va fer servir Albiol durant la campanya de les municipals de 2015 i va aixecar molta polseguera pel seu clar rerefons racista.

Els embolics d'Albiol amb la justícia

El passat 19 d'octubre, la Fiscalia Provincial de Barcelona va obrir diligències contra l'exalcalde de Badalona Xavier García Albiol pel pagament d'hores extra l'estiu de 2021 a agents de la Guàrdia Urbana. Els abonaments són per valor de 400.000 euros i s'haurien fet en període de vacances aixecant una suspensió prèvia. Mentre intervenció municipal i recursos humans van fer dos informes desfavorables al respecte, el cap de la policia en va fer un de favorable, sobre el qual es va basar Albiol. A requeriment de la Fiscalia, el secretari municipal ja ha traslladat els informes de setembre de 2021. L'exalcalde s'enfronta a possibles acusacions per prevaricació i malversació de diner públic.

La Guàrdia Urbana de Badalona té uns 240 agents en actiu, però en caldrien un total de 305. Aquesta manca d'agents es nota sobretot en els mesos d'estiu, sobretot al juliol i agost, quan la plantilla agafa vacances, i sobretot en els darrers anys, en què ha incrementat el volum de turistes a la ciutat. Davant d'aquesta necessitat, s'activen agents que en teoria han de fer vacances i se'ls aplica el concepte d'hores extraordinàries treballades, que s'han de cobrar un cop fetes, en aquest cas al setembre. Al 2021, però, la interventora municipal va analitzar la situació i va concloure que el pagament d'aquestes hores es feia de manera il·legal, donat que entenia que els agents no poden cobrar extres si es troben de vacances i suspenent, així, els pagaments.