El coordinador general de Catalunya En Comú, Xavier Domènech, ha instat avui tots els partits democràtics a incloure en els seus programes electorals per al 21 de desembre una promesa d'"amnistia" per als encausats pel conflicte a Catalunya i l'anul·lació de l'article 155 de la Constitució.

Domènech, que ha acudit al Tribunal Suprem per acompanyar el coordinador general d'IU a Catalunya, Joan Josep Nuet, abans de la seva declaració, ha dit que avui és un "dia especialment greu per a la democràcia" ja que es pretén resoldre un conflicte polític judicialment, la qual cosa, segons el seu parer, no és una solució.


En declaracions als mitjans de comunicació, ha assenyalat que s'estan emprenent polítiques que semblen "més de revenja que de justícia" i ha criticat que es jutgi els membres de la Taula del Parlament per portar a la cambra un debat que està a la societat.

Davant d'aquesta situació, el portaveu d'En Comú Podem al Congrés ha demanat als partits o coalicions que es presentin a les eleccions del 21 de desembre que portin en els seus programes electorals una promesa d'"amnistia" i l'anul·lació del 155 per acabar amb la política de blocs. S'ha mostrat convençut que el PP i Ciutadans no l'inclouran, però espera que el PSC sí que ho faci.

Domènech, a més, ha admès que si ell hagués estat president de la Generalitat com Carles Puigdemont, avui estaria declarant a l'Audiència Nacional.