A la manifestació d'aquest dissabte a Barcelona en commemoració dels 80 anys de l'entrada de les tropes franquistes a la ciutat, s'ha lluït un estendard del Frente Nacional Identitario, amb un Wolfsangel, un símbol heràldic alemany que va ser utilitzat per les unitats militars nazis. Igual que altres símbols nazis, és il·legal a Alemanya en base a l'article 86a del Codi Penal, però ha estat recuperat per organitzacions nazis i ultradretanes de diferents parts del món. És usat actualment, entre d'altres, per les organitzacions supremacistes blanques als Estats Units i per la sueca Resistència Ària Blanca. També és emprat pel grup ultradretà ucraïnès Sboboda.

Pieter Schelten Heerema (1942) líder nazi holandès amb el wolfsangel wikipedia

Pieter Schelte Heerema (1942) líder nazi holandès amb el Wolfsangel a la gorra

El Wolfsangel està inspirat en les trampes per a llops tradicionals alemanyes. Els primers ultradretans que van usar aquest símbol van ser els membres de la Jungmannschaft alsaciana i del moviment nacional-socialista holandès. A Alemanya en principi va ser usat per les Joventuts Hitlerianes, però més endavant es va difondre entre diverses unitats de la Wehrmacht i de les SS. A vegades era usada en format vertical i en altres ocasions en format horitzontal.

SS-Panzer-Division symbol.svg
Símbol de la 2a Divisió SS Panzer / Wikimedia

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat