Dos grups ultres, Recuperemos España i Frente Nacional Identitario, han convocat avui una manifestació per celebrar el 80 aniversari de l'entrada de les tropes franquistes a Barcelona, que ha sumat només una quinzena de persones. Diferents organitzacions antifeixistes han organitzat una concentració en resposta a la convocatòria ultra, amb la presència d'unes cent persones.

manifestacio feixista vuitanta anys ocupacio franquista barcelona carles palacio

La concentració feixista, sota els eslògans "Recuperemos España" i "Recuperem Catalunya" volia celebrar l'aniversari de "l'alliberament de Barcelona" i els "80 anys de pau i concòrdia entre els catalans". Ha començat a la plaça Urquinaona i al final només ha reunit una vintena de persones. En tot moment ha estat custodiada pels Mossos d'Esquadra. 

En passar per la Via Laietana els ultres han volgut fer un homenatge a la Policia Nacional al davant de la Prefectura. S'havia previst l'acte final a la plaça Sant Jaume, però davant la presència de grups antifeixistes han decidit traslladar-se a l'antiga plaça Antonio López, al davant de la Llotja.

mossos pots fum 80 anys guerra civil carles palacio

Els col·lectius antifeixistes han concentrat al voltant de cent persones a la plaça Sant Jaume. D'allà s'han desplaçat cap al passeig de Colom, prop de la Via Laietana, on han estat aturats per un cordó de la BRIMO.

 mossos manifestants antifeixistes 80 anys guerra civil carles palacio

S'han produït escenes de tensió entre els Mossos i els manifestants antifeixistes, especialment quan aquests han llançat pots de fum. Però finalment les dues concentracions s'han dissolt.