“La consellera demana parar Guàrdia Civil i Policia Nacional”; “Carmen, parlat amb HC i SC, no veuen ni GC ni PN totes les edats, veuen per franja de 60 a 65”, referint-se a Honorable Consellera (HC) i Secretari General (SG), i “Altre cop la consellera em demana parar la Guardia Civil i Policia Nacional, no podem argumentar-ho ho hauríem de parar”. Són els tres whatssapp que una cap del gabinet de l’exconsellera de Salut Alba Vergés va enviar entre el 22 i 24 de març de 2021 a la llavors subdirectora general de Promoció de Salut i actual secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, que s’han incorporat a la investigació del cas de les vacunes contra la covid-19 aturades per a policies espanyols, que investiga el titular del jutjat d’instrucció 17 de Barcelona. Amb les noves proves, aquest cas podria tornar al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) perquè Vergés és aforada en ser diputada d’ERC i vicepresidenta primera de la Mesa del Parlament. El fiscal de Barcelona ja ha demanat al magistrat Fernando Criado que elevi el cas al TSJC, que ho ha de fer amb una exposició raonada.

La penalista Olga Tubau, advocada de Camen Cabezas i Josep Maria Argimon (Junts) -que durant la pandèmia era el secretari de Salut Pública i que després va succeir Vergés com a conseller de Salut- ha aportat al jutjat aquestes i altres comunicacions per demostrar que cap dels dos va decidir aturar la vacunació dels policies espanyols. Tot el contrari: defensaven tornar a vacunar a totes les persones de serveis essencials. En la seva declaració judicial, Marc Ramentol, exsecretari general del Departament de Salut i també investigat, va atribuir aquesta aturada a una decissió de Cabezas i Argimon, que ara s’han defensat d'aquesta "afirmació falsa", a més de demanar l’arxivament de la causa penal per a ells.

Noves proves

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va resoldre, el març de 2022, que no hi havia indicis per investigar l’exconsellera pels delictes de prevaricació i contra els drets dels treballadors i va derivar el cas a un jutjat de Barcelona, que, per ara, manté imputats sis excàrrecs de Salut Pública. En aquest cas, també són investigats Sara Manjón, directora d'Organitzacions i Professionals del CatSalut; Xavier Rodríguez, director de Serveis del Departament; i Adrià Comella, exdirector del CatSalut. Els professionals del Departament de Salut van assegurar que la parada va ser una decisió “tècnica i de forma col·legiada”, però es van desmarcar de la decisió final, com ara s'ha demostrat.

Amb la nova documentació aportada, Tubau afirma que es demostra que  “la manifestació de Ramentol és falsa”, i que Argimon i Cabezas “van defensar la necessitat de dur la vacunació”. I com a prova aporta el whatsapp que el 23 de març de 2021  que Cabezas va enviar a la cap de Vergés: “Jo crec que tenim que fer-los a tots, perquè si no hi haurà un problema de desigualtat amb altres CCAA i amb altres cossos de seguretat i tindrem que anar més vegades als centres a vacunar-los.” A més, va demanar-li que els enviés un correu electrònic "amb les instruccions" sobre la vacunació contra la covid-19, que des del departament es va imposar, aturar els menors de 18 a 60 anys.

Petició d'arxiu

L'advocada Olga Tubau fins i tot destaca que hi ha un altre correu electrònic enviat a la consellera de Salut-inclòs a la causa quan ja estava al TSJC-, on una responsable de la Delegació del govern espanyol a Barcelona, demana perquè   el 24 de març de 2021 s'ha aturat la vacunació als policies espanyols destinats a Catalunya. I ni la reclamación ni la resposta són compartides amb Cabezas i Argimon. I, per tot això, demana que s'arxivi la investigació penal contra ells.