Torna a produir-se, presumptament, un cas de discriminació lingüística per haver parlat en català. En aquesta ocasió, en un vol de la companyia catalana Vueling, que cobria el trajecte Barcelona-Eivissa, dues poblacions on el català és llengua oficial.

Una dona i la seva filla, naturals de Berga, s’haurien vistes obligades a canviar al castellà en un vol nocturn, el passat 22 d’agost, davant la negativa de la tripulació a intentar entendre una frase en català.

La situació es va produir després que les afectades i els altres membres de la família van entrar a l’avió, i la mare va demanar, en llengua pròpia, si la nena podia anar al lavabo. La resposta de la cap de cabina, segons l’afectada, hauria estat “En castellano, dilo en castellano”. Davant la resposta, la dona afirma que es va sentir “astorada”, i va tornar a dir el mateix en català. Finalment, van contestar-li “Yo sólo he entendido lavabo”, i la nena va poder accedir al bany.

La mare assegura que mentre la seva filla era dins del lavabo, ella es va sentir fins i tot “violentada” davant les mirades de la tripulació, “que no li treien els ulls de sobre”.

Tot seguit, va ser el marit de la dona qui es va dirigir ara a la cap de cabina, que va sentenciar que “nosotros no tenemos ninguna obligación de hablar catalán”. No hi cabien, per a la tripulació, les disculpes pels fets: “No le debo ninguna disculpa, y el comandante la quería echar del avión”, va concloure, segons Nació Berguedà.

A hores d’ara, la família no ha interposat denúncia o queixa a Vueling perquè, afirma la mare, l’única testimoni dels fets va ser la nena petita.