Vox ha presentat aquest dissabte un recurs davant de la sala contenciosa administrativa del Tribunal Suprem demanant la suspensió immediata de l'exhumació de les restes mortals de Francisco Franco per vulneració de la Llei Orgànica de Règim Electoral.

El recurs es presenta després que la Junta Electoral Central inadmetés a tràmit la sol·licitud de la formació que presideix Santiago Abascal.

La formació adverteix en el seu recurs de la possibilitat de què les feines per traslladar les restes mortals pugui produir-se aquest mateix diumenge, dia 13. "Tot fa pensar que l'exhumació tindrà lloc aquest diumenge", ha explicat VOX en el recurs en el qual fa al·lusió al tancament temporal de la Vall dels Caídos des d'aquest divendres i a l'acord del Consell de Ministres que preveu la seva execució abans del 25 d'octubre prèvia comunicació amb una antelació de 48 hores a la família.

En l'escrit presentat al Suprem sol·licitant mesures cuatelares, Vox ha denunciat la "indeguda utilització" de l'exhumació de Francisco Franco "amb evidents finalitats partidistes en període electoral" i ha sol·licitat a la sala judicial que posi fi al procés "evitant la producció d'un perjudici d'impossible reparació".

"Una vegada celebrades les eleccions, difícilment es podrà donar reparació als actes realitzats en període electoral si aquells que infringeixen el nostre ordenament no són aturats fulminantment", afirma Vox.

En la seva opinió, l'acord que preveu l'exhumació, trasllat i reinhumació de les restes mortals de Francisco Franco "influirà en el criteri a prendre pels electors de cara a les pròximes eleccions i, per tant, infringeix el principi de neutralitat política que ha de regir l'actuació dels poders públics amb l'objecte de garantir la pulcritud del mateix procés electoral".

Vox ha recordat que Francisco Franco va rebre sepultura a la Vall dels Caídes el 1975 i "no hi ha cap raó d'urgència que impedeixi de demorar l'exhumació a la celebració de les Eleccions Generals".

Per això, el partit justifica les mesures cautelars ordenant el Govern d'Espanya que "s'abstingui de qualsevol classe de publicitat i divulgació" per ser "un acte prohibit per la LOREG".