Vox ha anul·lat els processos de primàries per elegir els Comitès Executius Provincials d'Alacant, Jaén i Màlaga en detectar infraccions de les normes internes i tornarà a repetir els comicis.

En concret, el Comitè Electoral de Vox ha acordat "anul·lar parcialment" el procés electoral i procedir a la seva repetició en aquestes tres províncies "després d'haver constatat l'existència d'infraccions de normes internes que han enterbolit el procés electoral".

D'aquesta manera, les candidatures que van obtenir prou avals per presentar-se, que van aconseguir un 10 per cent d'afiliats de ple dret, hauran de tornar a realitzar la campanya electoral i es repetiran les votacions, per a la qual cosa es fixarà nou calendari.

Aquest dijous s'han conegut els resultats de les votacions que han tingut lloc des del passat dia 19, tant de manera telemàtica com per correu, en el procés de primàries a la direcció de set províncies. A més, de les tres esmentades, s'han celebrat a Valladolid, Las Palmas, Cadis i Almeria.

En un primer moment, la formació de Santiago Abascal va avançar que celebraria aquest procés a les províncies en les quals tingués més de 500 afiliats de ple dret, al corrent de pagament, requisit que complien 19 territoris, però finalment han quedat reduïdes a set províncies ja que en 12 dels processos es van presentar candidatures úniques.

Resultats

Quant als processos que s'han desenvolupat amb normalitat, el diputat d'Almeria Juan Francisco Rojas Fernández s'ha imposat amb 154 vots a Montserrat Fernández Llort, que ha aconseguit 127 suports.

A Cadis, la direcció de Vox l'ostentarà el president de l'última gestora, José Maria Ortells Polo, que ha aconseguit 243 vots, davant els 159 de l'advocat Ramón Aumesquet Rodríguez,

En el cas de Las Palmas, Nicasio Jesús Galván Sasia tornarà a ocupar la direcció del partit en haver-se imposat amb 176 suports a la candidatura de José María Vázquez Álvarez, que s'ha quedat amb 76 suports.

Finalment, a Valladolid, on es presentaven tres candidats, la direcció del partit anirà a càrrec del portaveu de Vox a l'Ajuntament, Javier García Bartolomé, que ha obtingut 154 vots, davant els 102 de José Ignacio de Uribe Ladrón de Cegama, que va presidir la gestora, i els 95 de Pablo Álvarez Castillo.