"Que un governant incompleixi la llei el desacredita per a tot en el seu càrrec", ha dit Vox en l'informe final remarcant que "no només governa per a una part dels catalans sinó per a tota la ciutadania".

"En cap cas es pot parlar de vulneració de la llibertat d'expressió", ha dit l'advocat de Vox, acusació popular, Juan Cremades. Cremades també ha basat bona part del seu informe final ―igual que ho ha fet la Fiscalia― en la competència de la Junta Electoral Central de demanar la retirada de símbols.

Vox també ha insistit que ha quedat acreditat que Quim Torra "no només no va complir sinó que es va delectar a través de l'opinió pública del seu incompliment".

L'advocat de l'acusació popular ha fet servir els mateixos arguments de la Fiscalia en el seu informe final per demanar la condemna del president i fins i tot ha fet servir els mateixos exemples des de l'informe del síndic de greuges, rebatejat pel representant de Vox com a "síndico de agravios", fins a l'operativitat dels Mossos en cursar l'ordre de retirada sota el comandament del conseller d'Interior, Miquel Buch.