Vox fa figa en el primer gran míting de l'any electoral. El partit de Santiago Abascal havia convocat els seus seguidors a la plaça de toros de Múrcia tocades les 12 del migdia d'aquest diumenge. Un escenari que els ultradretans esperaven conquistar en ser aquesta la comunitat autònoma on van sortir escollits en les anteriors generals l'any 2019. Segons informa El Español, el que ha provocat que l'acte no hagi començat fins mitja hora més tard és que el recinte, dotat de 15.000 seients, encara no era ple. A fi d'evitar donar aquesta imatge, l'organització ha decidit anunciar per megafonia que esperarien fins que arribés més gent per començar. Mentrestant, han engrescat el públic de la plaça amb imatges aparentment inconnexes del president espanyol, Pedro Sánchez, i de protestes al País Basc. Però els autobusos que han arreplegat simpatitzants d'altres províncies tampoc han estat suficients per omplir els forats i, tal com es pot veure a les imatges, ni tan sols s'ha emplenat l'anell superior de seients.

Acte polític de Vox a Múrcia

El míting de precampanya ha servit per donar a conèixer els càrrecs de la formació, els diputats i els candidats a les pròximes eleccions i han assistit simpatitzants de Vox d'Almeria, Alacant, Albacete i gairebé tots els municipis de Múrcia. Han participat, juntament amb Santiago Abascal, José Antonio Ortega Lara, i el secretari nacional i número de dos d'Abascal, Ignacio Garrigá, Javier Ortega Smith, al costat de José Luis Gestoso, candidat a l'Alcaldia de Múrcia, i José Ángel Antelo, candidat a la presidència de la Regió de Múrcia. L'últim míting polític que va acollir la plaça murciana es va celebrar fa 27 anys protagonitzat pel candidat a la presidència pel PP, José María Aznar.

vox javier ortega smith miting murcia Edu Botella / Europa Press
Javier Ortega Smith arriba al míting de Vox en una plaça de toros sense omplir / Edu Botella / Europa Press

'Començant per allò que importa' ha estat el lema triat pels ultradretans per a aquest primer gran acte d'aquí a les eleccions. Entre el públic, en gran part del sector de l'agricultura, es podien veure pancartes en defensa del Pla Hidrològic Nacional i la unitat d'Espanya, i en contra de la immigració. Durant l'hora llarga entre l'obertura de portes i l'inici de l'acte amb l'entrada torera d'Abascal i Ignacio Garriga, com torers a l'arena, els simpatitzants del partit d'ultradreta han entonat crits de "¡Viva España!". Un dels altres punts claus a l'hora de simular el retorn de l'Espanya dels anys 70 ha estat el fil musical de l'acte, que incloïa els darrers hits de Manolo Escobar, el Resistiré del Duo Dinámico; Diego Torres i El imperio contraataca de Los Nikis. Vox ha decorat les graderies amb desenes d'emblemes, com "A Alguazas, Vox és d'extrema necessitat", "Stop immigració il·legal", "40 anys de deixadesa i inacció del PPSOE", "La unitat fa la força" i "El transvasament en perill pel consens de PP, PSOE i Cs".

vox miting murcia efe
El consell de la militància a Santiago Abascal / Efe