Vox ha acaparat una minoritària manifestació contra els indults a Barcelona que havia impulsat el grup ultra 'Los de Artós' la tarda d'aquest dimarts, hores després que el govern espanyol hagi aprovat els indults contra els presos

Els diputats de Cs Nacho Martín Blanco i Anna Grau han estat increpats mentre atenien els mitjans i també quan han marxat. "Veniu a fer-vos la foto no?", li ha etzibat un manifestant ultra. Minuts abans, Martín Blanco havia afirmat que res justifica els indults i ha acusat el president espanyol, Pedro Sánchez, d'haver-los concedit per beneficiar els seus acords parlamentaris amb ERC.

 

Inclús en l'atenció als mitjans, els manifestants han començat a cridar i cantar i un d'ells s'ha acostat al portaveu taronja per reivindicar que Felip VI és un "traïdor" per firmar el decret dels indults. "Arriba España", ha conclòs fent la salutació feixista i marxant ràpidament. A més, un parell d'ultres han desplegat una pancarta de Vox just darrere, fet que ha quedat immortalitzat per totes les càmeres que estaven gravant els diputats taronges mentre parlaven.

 

Cal tenir en compte que tot i que la protesta havia estat recolzada per diversos grups unionistes com Somatems, Espanya i catalansCataluña suma, ràpidament ha estat liderada per Vox i els seus seguidors.

manifestacio indultos vox artos barcelona - mar acero

Manifestants de Vox acaparen l'acte d'Artós / Foto: Mar Acero

Qui sí que s'ha trobat més a gust ha estat el líder del PP a l'Ajuntament de Barcelona, Josep Bou, que ha anat a la protesta a títol personal i fins i tot s'ha fet selfies amb unes fans. Bou ha apel·lat a la concòrdia però ha afirmat que els indults són un error perquè no hi ha penediment per part dels presos. Des del PP han indicat a aquest diari que ells no han volgut participar a l'acte però que Bou els havia avisat que hi assistiria.

Un cop acabades les atencions, el líder de Vox, Ignacio Garriga no se n'ha estat de donar-se un bany de masses entre crits de "president". Garriga ha qualificat d'"infame" concedir la mesura de gràcia als independentistes i ha avisat que la societat civil respondrà amb mobilitzacions fins a desallotjar PSOE i Podemos de la Moncloa. També ha reivindicat el recurs presentat al Suprem i la querella contra tot el Consell de Ministres.

 

Un passeig que no va enlloc

Després de proclamar aquests posicionaments, unes 200 persones, que són les que han respost a la crida ultra, s'han passejat per Barcelona recorrent la Via Augusta, el carrer Balmes i Travessera de Gràcia fins arribar a la plaça Francesc Macià. Un cop allà, la concentració s'ha dissolt sense més.

 

Durant el recorregut, els manifestants, els quals alguns eren molt joves, han cantat lemes contra l'independentisme, contra els MENA, contra els musulmans i a favor de la unitat d'Espanya. També han aplaudit algunes banderes espanyoles que s'han trobat penjades als balcons i han increpat uns joves independentistes que els recriminaven els seus càntics espanyolistes. De fet, alguns han intentat agredir-los però responsables de la manifestació els ho han impedit.

 

Imatge principal: un manifestant protesta contra els indults a la plaça Artós de Barcelona / Foto: Mar Acero