El partit ultradretà Vox ha prohibit als seus afiliats reunir-se, sigui de manera presencial o telemàtica, segons ha avançat El País. La suspensió del dret fonamental a la reunió arriba en ple període electoral intern per elegir els comitès provincials del partit, unes primàries que estan generant moltes crítiques i que alguns titllen de "frau generalitzat".

El comitè electoral (CEL) de Vox, encarregat de dirigir aquests comicis, ha ordenat aquest dilluns la suspensió de totes les reunions, justificant que una de les llistes del partit ultradretà a Alacant va celebrar una trobada a Elx sense demanar permís. Tot i això, a banda de la suspensió de trobades presencials, també han suspès les reunions telemàtiques.

Crítiques per les irregularitats en les primàries de Vox

Vuit candidatures als comitès executius provincials (CEP) de Vox van denunciar aquest dissabte "nombroses irregularitats" en les eleccions internes per a l'elecció dels 19 membres, informa VoxHabla, la plataforma crítica amb la direcció del partit.

El text, amb prop de 50 pàgines i 131 documents més escrits i proves de vídeos i àudios en xarxes, recull suposats tractes de favor cap a certes candidatures, finançaments il·legals, designacions "a dit" i ocultació de dades en diverses d'aquestes 19 candidatures.

Per aquests motius, els signants de la denúncia demanen la nul·litat del procés d'eleccions internes als CEP en totes i cadascuna de les províncies i la convocatòria d'unes altres en "veritables condicions d'igualtat" per als afiliats, així com l'obertura d'expedient disciplinari als caps de llista de les candidatures infractores.

També reclamen una investigació que depuri les responsabilitats, bé sigui en l'àrea d'organització, bé en qualsevol altra del partit, per la "permissivitat de les persones que, tot i tenir l'obligació de vetllar per la legalitat del procés d'eleccions internes, han traït aquest deure per beneficiar, en tots els casos, els presidents de les gestores imposats per l'organització".

 

Imatge principal: El president del partit ultradretà Vox, Santiago Abascal. / Efe