El general a la reserva Fulgencio Coll serà el número u de la llista municipal de la coalició Actúa-Vox per ser el pròxim alcalde de Palma, en ocasió de les eleccions de maig de 2019.

En roda de premsa, Coll ha anunciat que renunciarà al seu sou d'alcalde o regidor, reduirà els càrrecs "clientelistes" de l'ajuntament creats en aquesta legislatura, rebaixarà els impostos municipals i apostarà en el seu govern per una ciutat "turística, acollidora, neta, segura i no sectària", com segons la seva opinió ho és en l'actualitat amb el govern d'esquerres de PSOE, MÉS i Podemos.

"Tenim el millor candidat per a Palma", ha asseverat el líder d'Actúa-Vox, Jorge Campos, que s'ha mostrat convençut que el seu partit millorarà en les eleccions municipals i autonòmiques els aconseguits per Vox en els recents comicis d'Andalusia.

70 anys

"Espanya està en uns moments realment delicats i cal donar suport a tots aquells partits que defensen la Constitució, la democràcia, la convivència i les llibertats," ha afirmat aquest militar de 70 anys.

En la seva primera compareixença pública com a candidat, el general ha mostrat el seu "respecte profund" a tots aquells que busquen els seus familiars víctimes de la Guerra Civil, però ha qualificat de "fracàs" la llei de memòria històrica perquè ha obert "ferides" i ha lamentat el "discurs històric fals" sobre la contesa civil, que "mai no es tenia haver produït", i el període polític 1931-1978.

Vox com a formació conservadora-liberal

Coll ha assegurat que Vox no és un partit d'extrema dreta, ni d'"ultradreta", sinó una formació conservadora-liberal.

Fulgencio Coll, fill del general d'infanteria i últim president de la Diputació Provincial de les Balears Fulgencio Coll de San Simón, va néixer a Palma el dia 18 de juliol de 1948.