El president de Vox, Santiago Abascal, ha criticat que el PP, al Govern de la Junta d'Andalusia, "ja comença a incomplir el pactat a Andalusia amb excuses de mal pagador", amb referència a l'afirmació del conseller de la Presidència, Administració Local i Interior, Elías Bendodo, de que les competències per a la repatriació d'immigrants recauen en l'administració central.

"La Conselleria de Sanitat té els passaports de 52.000 d'il·legals i no els hi dóna a la Policia, que els reclama per poder expulsar-los. El canvi no se sosté sobre la mentida i la il·legalitat", ha assegurat Abascal en un missatge al seu compte de Twitter.

Bendodo ha respost a la diputada de Vox Luz Belinda Rodríguez que, en matèria d'immigració, les competències recauen en l'Executiu central, però sí que comparteix la necessitat d'una política migratòria "ordenada, controlada i solidària".

Vox ha reclamat al Govern andalús que col·labori en la repatriació dels 52.000 "immigrants il·legals" i que "no oculti dades". Rodríguez ha dit que la seva formació no és "indiferent al dolor humà" però que cal acabar amb els "mal anomenats rescats" i pal·liar l'"efecte crida". Ha apostat per una immigració "regulada i desitjada", privilegiant a les nacionalitats que comparteixen idioma i prioritzant les necessitats sobre l'economia i la capacitat d'integració.