L'exdiputada de la CUP, Mireia Boya, ara també és escriptora i tertuliana. En les seves darreres reflexions al programa Tot es mou de TV3, ha parlat sobre Vox i no ha agradat. Les seves declaracions són les següents: "Vox va dir tota una sèrie de mentides dels immigrants fent bandera del racisme que el caracteritza, no hauria d'estar allà". En primer lloc, fa referència a les paraules del candidat del partit d'ultradreta al Parlament, Ignacio Garriga.

I va afegir: "Els mítings que fan al carrer, la gent ha d'anar a confrontar-los i, si cal, a pedrades. Perquè aquesta gent no respecta els drets humans, Vox no és un partit populista sinó feixista". En la seva darrera sentència, Vox troba la via per poder amenaçar-la i ja ha avançat a través de Twitter que pensa emprendre accions contra Boya: "Diu que cal llançar pedres als membres i simpatitzants de Vox. No tolerarem aquestes afirmacions i acudirem a la justícia. La nostra paciència té un límit".

De la mateixa manera que van fer amb el municipi de la Seu d'Urgell, a qui ells anomenen la 'Seo de Urgel', ha passat una cosa similar amb el nom de l'exdiputada. O bé per ignorància o en un intent de castellanitzar-la o voler ridiculitzar-la, l'anomenen 'Mirella', en comptes de Mireia.

I també erren dient que és una actual diputada de la CUP, ja que va deixar la direcció del partit el maig del 2019 per "l'agressió psicològica" continuada d'un dels seus membres. De moment, Boya no s'ha pronunciat.

Campanya tensa

El malestar que genera Vox allà on va, durant aquesta campanya, és ampli. Majoritàriament obté indiferència, com a Badalona, o bé protestes d'antifeixistes. I en aquesta opció trobem un darrer exemple a Figueres. D'entrada, l'anunci d'un míting de Santiago Abascal ha provocat les discrepàncies de la ciutadania i fins i tot dels comerciants.

Antifeixistes del grup Arran Empordà es van desplaçar fins a la plaça on Abascal oferia el seu discurs. Va ser aleshores quan membres d'Arran han denunciat el tracte rebut pels Mossos: "Dues companyes han estat retingudes per la policia a Figueres. Les han tirat a terra i les volen denunciar per només participar en la concentració".