Vox segueix amb la seva estrategia de personar-se com a acusació popular en totes aquelles causes on es persegueixi el Govern i l'independentisme, i la causa contra el president Quim Torra oberta al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per desobediència en el cas de llaços grocs no ha estat una excepció. Tot el contrari. Dos dies després que el TSJC admetés a tràmit la querella presentada per la Fiscalia de Catalunya, la formació d'extrema dreta liderada per Santiago Abascal va demanar personar-se a la causa.

El TSJC ha dictat  una resolució per la qual dona cinc dies Vox España per dipositar una fiança de 15.000 euros si vol exercir l'acusació popular en aquesta causa. Segons el magistrat instructor es considera que aquesta quantitat és "proporcional a les possibilitats econòmiques del compareixent i a les eventuals responsabilitats que es podrien incórrer derivades d'un eventual exercici maliciós o temerari de l'acció penal que es pretén exercir contra la més alta autoritat de l'Administració pública de Catalunya". Vox acusa Quim Torra dels mateixos delictes que el ministeri fiscal.

El TSJC va admetre a tràmit el 2 d'abril passat la querella presentada per la Fiscalia de Catalunya a instàncies de la Fiscalia General de l'Estat per un delicte de desobediència continuada a la Junta Electoral central per haver fet cas omís a la ordre de retirada dels llaços grocs i altres símbols en favor dels presos polítics dels edificis públics.