El secretari general de Vox, Javier Ortega Smith, ha destacat aquest dilluns que la "gran concentració" d'aquest diumenge a Madrid per la unitat d'Espanya "mai pot ser considerada com un èxit d'un partit", sinó com un "èxit dels espanyols de bé".

"Mai hem pretès que això fos una competició ni amb el PP ni amb Ciutadans", ha dit a RNE Ortega Smith, que ha lamentat que "alguns" estiguessin més preocupats per la foto, per qui pujava a l'escenari o per qui parlava.

Per a la seva formació, ha dit, la foto veritable és la de "milers i milers de banderes d'espanyols", amb independència de si voten un partit o un altre.

Claudicació davant els “colpistes”

Segons la seva opinió, la concentració a la plaça de Colón va ser una "visualització del que ja és al carrer per tot Espanya" que, segons ha subratllat, és l'"afartament" davant un Govern espanyol que no compleix amb el seu deure de defensar la nació i que "claudica" davant els "colpistes".

Ha ressaltat que l'important és que els qui es van sumar a la concentració tenien clar que amb els "colpistes no hi ha absolutament res a negociar", que és "imprescindible" que es convoquin eleccions ja i que s'hauria d'haver aplicat "fa molt temps" un 155 "dur" d'intervenció a Catalunya.

A Vox, ha afirmat el seu secretari general, no es refien del Govern quan diu que ha congelat el diàleg amb els separatistes, perquè des que governa Pedro Sánchez "els colpistes han tingut molt més fàcil el camí" perquè amb les seves accions els ha "donat ales".

Delicte de rebel·lió

Sobre el judici contra els polítics independentistes catalans, que comença aquest dimarts i en què Vox exerceix l'acusació popular, s'ha mostrat convençut que quedarà acreditat que van cometre delicte de rebel·lió i que serà un judici amb totes les garanties.

"Davant l'opinió nacional i internacional quedarà clar que Espanya és un Estat de dret i que s'estan jutjant fets, proves i delictes, res més", ha assegurat.