Vox no dona res per perdut i ha intentat obrir un altre front contra el referèndum de l'1 d'octubre.

Després que fa uns dies el programa de TV3 Preguntes Freqüents entrevistés l'empresari que es va encarregar de dissenyar, comprar, amagar i fer entrar en territori català les urnes per al referèndum de l'1 d'octubre, Vox ha demanat investigar l'empresari.

L'entrevista es va fer preservant en tot moment la identitat de qui havia comprat les urnes i que, durant mitja hora en prime time, va donar tots els detalls de com s'havia fet l'operació urna. L'entrevista es va emetre el dissabte 22 de setembre.

El 4 d'octubre Vox va demanar al jutjat d'instrucció 13 de Barcelona, que té oberta la causa general contra el referèndum, que es reclami a TV3 l'entrevista i identifiqui l'empresari. El jutge, però, ho denega. En una interlocutòria del 8 d'octubre lliurada avui a les parts, a què ha tingut accés El Nacional, Juan Antonio Ramírez Sunyer denega aquest tràmit. 

resolució FAQS

De moment la investigació queda frenada, però Vox té cinc dies per recorre en aquest jutjat o bé pot demanar la investigació al jutjat d'instrucció 28 de Barcelona, que és qui investiga tot el que està relacionat amb la contractació, utilització i distribució de les urnes.