Fa dies que VOX i Ciutadans lluiten en el seu particular combat per patrimonialitzar la defensa de la Guàrdia Civil a Catalunya. Fa una setmana, Albert Rivera va ser a la caserna de Vic per anunciar que si governa donarà un plus salarial als agents destinats a terres catalanes. Aquest dimarts, coincidint amb el segon aniversari de l'1-O, Santiago Abascal ha volgut fer la seva pròpia escenificació, però no li ha acabat de sortir tal com volia. 

20191001 ABASCAL VOX CASERNA GUARDIA CIVIL - SIRA ESCLASANS

El líder de VOX s'ha presentat per sorpresa a Barcelona per fer una ronda de visites a diverses casernes. No ha estat fins a tres quarts de cinc que el partit ha decidit enviar una convocatòria oficial als mitjans per a les set de la tarda al davant de les dependències de l'institut armat de Travessera de Gràcia. Uns vint minuts abans, Abascal i el seu seguici s'han plantat a la porta. Allà, i segons ha explicat a aquest diari un dels tres agents que hi havia fent la guàrdia, li han comunicat que sense una autorització de la delegada del Govern no podien deixar-los entrar

Com que no s'ho esperaven, l'equip de comunicació ha demanat als periodistes presents si podien avançar la compareixença als mitjans, cosa que han acabat descartant. Per fer temps, s'han quedat a la vorera del davant fent-se fotografies amb la quinzena de persones que els han volgut acompanyar amb banderes d'Espanya i pancartes a favor de la Guàrdia Civil. A las set en punt han parlat davant les càmeres. I cinc minuts més tard ja marxaven. 

Formalitzen la querella per detenir Torra

Preguntat específicament sobre què havia passat, Abascal ha explicat que no tenia intenció d'entrar a l'edifici, que només volia saludar els agents de l'entrada per mostrar-los la seva "solidaritat i suport".

20191001 ABASCAL VOX CASERNA GUARDIA CIVIL- SIRA ESCLASANS

El missatge que sí que volia traslladar VOX és que ells abanderen la lluita contra l'independentisme català. En aquest sentit, Abascal ha anunciat que aquest dimecres presentaran oficialment la querella contra el president Quim Torra en la qual demanen que se'l detingui immediatament "acusat de conspiració per la rebel·lió". El líder de l'ultradreta espanyola considera d'extrema gravetat que "la Generalitat es trobi en ple estat de rebel·lia, perquè ha justificat els individus detinguts l'altre dia, que formaven part d'una cèl·lula terrorista".