Joaquim Forn ha tornat a declarar avui per reclamar la seva llibertat. Un joc estratègic del seu advocat Xavier Melero ha permès al conseller tornar a comparèixer davant el jutge i que s'hagi hagut de fer una nova vista i la posterior resolució de Llarena. I això VOX ho ha vist com un gol que els han colat perquè s'han trobat davant una nova declaració, la quarta de Forn.

"Ens han colat un gol", ha dit l'advocat de VOX, Javier Ortega, que després ha explicat punt per punt la declaració amb el seu habitual to contundent contra el que l'acusació popular anomena "colpistes".

De fet, VOX ha incorporat avui les declaracions que va fer ahir el president Joaquim Torra on va dir textualment: "Hem de recuperar l'1-O amb l'objectiu de fer eficaç la independència de la República catalana", com a prova de la reiteració delictiva per oposar-se a la sortida en llibertat de Joaquim Forn.

La compareixença de Forn estava motivada per explicar la carta de suport als CDR que va signar juntament amb Oriol Junqueras i que Llarena va mantenir com a un dels arguments de reiteració delictiva per mantenir-lo a la presó.

L'argument era de la fiscalia, que avui ha admès que no va interpretar bé l'escrit.

Un cop a sala, l'advocat ha demanat de nou la llibertat forçant una vista. La fiscalia i l'Advocacia de l'Estat ha mantingut la petició de presó. VOX, també.

Pablo Llarena s'ha de pronunciar i tot apunta que ho farà els propers dies.

Contra Podem

Als advocats de VOX els ha agafat la visita de Pablo Iglesias a la presó de Soto del Real en la declaració dins el Tribunal Suprem. I quan han sortit els han faltat qualificatius per valorar la trobada amb Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. 

I han alineat els "podemitas" i els "colpistes" en el que ells anomenen "el front popular dels colpistes, els amics dels etarres i dels totalitaris d'Iran i Veneçuela".