Des de l'inici de les manifestacions antiracistes en resposta a la mort de George Floyd, es va posar en dubte la legitimitat de segons quines estàtues i monuments a personatges del passat. Aquest és el cas del monument a Cristòfol Colom que hi ha al final de la Rambla de Barcelona, és per això que Vox havia organitzat una performance per tal de defensar el monument barceloní i així demanar que no es retiri mitjançant una cadena humana que encerclés a Colom.

Tot i les intencions del partit d'ultradreta, la seva capacitat de mobilització no ha estat suficient i el centenar de manifestants que s'han desplaçat fins allà no han estat capaços d'encerclar el monument i per tant l'acció ha quedat a mitges.

Els manifestants de Vox s'han manifestat al monument a Colom / ACN

Vox va convocar aquest acte aquest mateix divendres al·legant "amenaces del vandalisme progre" i sota el lema "La nostra història no es toca, es defensa". El poc més de centenar de manifestants que s'han reunit anaven amb banderes d'Espanya i Catalunya en mig d'un gran dispostiu policial, tant dels mossos com de la Guàrdia Urbana.

Contramanifestació de l'esquerra independentista

Davant la convocatòria de Vox per aquest dissabte, diversos moviments antifeixistes de l'esquerra independentista van convocat concentracions per tal contraprogramar l'acte de l'extrema dreta a Barcelona. Ara bé a l'hora de la convocatòria un ampli dispositiu dels Mossos ha impedit que es dugués a terme identificant els manifestants que finalment només han pogut arribar a uns 200 metres de Colom i s'han manifestants pels voltants.

Identificacions dels Mossos als manifestants antifeixistes / Guillem RS