La celebració de la Diada Nacional de Catalunya no és plat de bon gust per a aquells que rebutgen que Catalunya sigui una nació. En aquest sentit, el nacionalisme espanyol més recalcitrant, representat per les formacions d‘ultradreta Vox i la Fundación para la Defensa de la Nación Espanyola (Denaes) ha mostrat la cara menys amable d’una jornada eminentment festiva exposant les seves teories pseudohistòriques que malden, sense gaire èxit electoral,  per soscavar el sentiment patriòtic català.

En un acte conjunt amb Denaes, el líder de Vox al Parlament de Catalunya, Ignacio Garriga, ha titllat la Diada Nacional de "festa xenòfoba" i "principalment antiespanyola", unes afirmacions que venint d’una formació clarament xenòfoba no deixen de ser sorprenents. És més, Garriga ha participat en la jornada "11-S: entre el mite i la manipulació", que aclareix el biaix ideològic del pensament d’aquestes formacions.

 

En la seva intervenció de clausura de la jornada, Garriga ha acusat l'independentisme d'"anar convertint cada vegada més la Diada en una festa excloent, xenòfoba, principalment antiespanyola, amb l'única fi de promocionar la seva causa" i per això ha reivindicat com a necessària "una altra Catalunya" i ha fet una crida a "reconstruir tot allò que el separatisme ha enderrocat". "La seva farsa se sosté a partir d'una divisió artificial entre una Catalunya homogènia formada per un poble virtuós que lluita permanentment contra una Espanya obscura i cruel", ha recordat el líder de Vox a Catalunya, que ha assegurat però que l'independentisme va a la baixa: "És evident que cada any són menys", ha afirmat, malgrat que l’independentisme va sumar un 52% de vots en les passades eleccions del mes de febrer.

“El deliri separatista”

"Els responsables de la ruïna i de la misèria dels catalans surten avui als carrers perquè la gent continuï confiant en el deliri separatista", ha criticat Garriga. "Però cada vegada són més els ciutadans que saben que la República Catalana és el projecte egoista d'una elit que només aspira a mantenir els seus privilegis a costa de la pau, unitat, prosperitat i seguretat de tots els catalans", ha continuat el president del grup parlamentari de Vox. "L'únic ben cert és que Catalunya cada vegada és més pobra, menys pròspera i molt més insegura", ha reblat Garriga davant els aplaudiments dels assistents a l'acte.

En l’acte també ha intervingut en l'acte el portaveu parlamentari de Vox a Catalunya, Juan Garriga, així com l'expresident de Convivència Cívica Catalana, Francisco Caja, i el director de Denaes, Iván Vélez.

 

Imatge principal: El cap visible de vox a Catalunya, Ignacio Garriga / Efe