Nou ús dels tribunals per part de l'extrema dreta, ara contra el Parlament. Si ahir Vox presentava un recurs davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya contra les restriccions anticovid, avui la formació ha anunciat que ha presentat un recurs d'empara al Tribunal Constitucional reclamant que la Cambra catalana faci servir el castellà en les seves notificacions. 

El grup ha explicat en un comunicat que va demanar aquesta qüestió a la Mesa del Parlament i que va ser rebutjada. És per això que ara han decidit portar-ho al tribunal: "Han hagut de passar dècades i irrompre Vox al Parlament per exigir una cosa tan senzilla com són els escrits oficials en espanyol", ha remarcat el líder del partit a Catalunya, Ignacio Garriga. 

"No permetrem que el català sigui l'única llengua d'ús", ha amenaçat el diputat, que ha defensat que els escrits han d'estar en castellà per ser "la llengua pròpia de la nació". Per Vox, el fet que el Parlament rebutgés aquesta qüestió suposa una "vulneració dels drets dels catalans" en tant que se'ls nega la seva llengua oficial.

El castellà a les aules i a la política

Així mateix han assegurat que mai renunciaran a liderar "la Catalunya silenciada i condemnada a la mort civil durant dècades" i que no vol seguir "resignada". En aquest sentit ha sentenciat que el partit donarà "la batalla per la defensa de l'espanyol" no només a les escoles, sinó també en cadascun dels àmbits de participació política i dels poders administratius: "L'objectiu és recuperar els nostres legítims drets i la llibertat arrabassada". 

Ja quan va començar la polèmica per la imposició del castellà a les aules, Vox va amenaçar al Govern, en especial quan el conseller Josep Gonzàlez-Cambray va enviar una carta dient als directors dels centres que seguissin fent la seva feina com l'havien fet fins ara.

Va ser llavors quan el grup ultra va avisar que emprendria accions penals contra aquells que impedeixin el compliment de la sentència: "No és normal que en una regió com Catalunya no es compleixin les sentències i es cridi a desobeir la justícia i aquí no passi res", va dir el diputat Antonio Gallego des del faristol del Parlament. 

No és la primera utilització dels tribunals que fa Vox aquesta setmana. Ahir mateix va actuar contra les restriccions decretades pel Govern per aturar els contagis de la sisena onada de covid. Ho va fer mitjançant un recurs davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, el mateix tribunal que ha avalat aquestes restriccions.

 

A la imatge destacada, diputats de Vox a l'hemicicle del Parlament / Sergi Alcàzar