La consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge, ha decidit no fer-li el joc a l'extrema dreta avui durant la comissió d'aquesta àrea celebrada al Parlament on la titular del departament ha d'exposat el projecte de pressupostos de 2022 per a la seva cartera. Després de l'exposició inicial de Verge, en el torn d'intervenció dels grups, la diputada de Vox Mónica Lora ha acusat l'Executiu d'exercir un "delirant projecte feminista", i ha reclamat que es tanqui la conselleria, que s'ha estrenat en aquesta legislatura. 

Verge no ha volgut entrar en la polèmica i s'ha limitat a no contestar a Lora. Això no ha agradat a la diputada de Vox, que li ha recriminat no haver-li donat resposta a cap de les qüestions que ha exposat, i llavors Verge ha estat molt clara: "No em ve de gust respondre-li al seu partit. Quan no és xenofòbia, és transfòbia o misogínia", ha sentenciat la titular de Feminismes, després també que la diputada d'extrema dreta hagués esclatat contra el Govern pel programa d'educació sexual a nens d'entre 0 i 3 anys: "Deixin els fills de les altres persones en pau", ha dit.

92 milions d'euros

Més enllà de l'anècdota, durant la sessió Verge ha explicat que el projecte dels pressupostos contempla 92 milions d'euros per a la Conselleria, una xifra que permetrà "doblar" els recursos que fins ara havien tingut aquestes polítiques. I d'aquests 92 milions, 26 es destinaran a reforçar les polítiques per garantir el dret a tenir temps, a les cures i a la conciliació.

Per a l'Institut Català de les Dones la partida serà de 10,6 milions, una xifra similar a la de l'actual exercici. Així mateix s'han doblat els recursos de les polítiques de prevenció, atenció i reparació de les violències masclistes fins a 30,5 milions, dels quals 18,2 aniran a la xarxa d'atenció i recuperació de les dones agredides.

Uns altres 11,8 milions seran per a la direcció general d'Emigració, Refugi i Antiracisme, mentre que 4,5 seran per a polítiques públiques LGBTI. Per últim, ha anunciat que es fa una reserva de 200.000 euros "de sortida" per a polítiques de reparació de violències masclistes i delictes d'odi, per facilitar el trasllat o repatriacions de dones que hagin estat víctimes del masclisme i intervencions mèdiques necessàries per delictes d'odi.

Verge ha destacat que, a més de les seves partides, d'altres ubicades als departaments de Salut, Educació o Drets Socials també tindran un "impacte" positiu, com per exemple la Renda Bàsica Universal, la gratuïtat de P-2 o el blindatge dels Drets Sexuals i Reproductius: "Tenim una legislatura per davant, l'existència de la conselleria ja és molt important, i de ben segur influirà en les actuacions de la resta de departaments", ha afirmat.

"Els més feministes"

La responsable del departament ha reivindicat també que els comptes són els "més feministes que ha tingut mai el Govern", i que permetran fer front als "sistemes d'opressió, violències i discriminacions" que justifiquen l'existència de la conselleria, i ha insistit que es treballarà per construir noves polítiques, però també coexistir amb aquelles ja existents provinents d'altres departaments.