La diputada de Vox Maria Elisa García ha culpat l'independentisme del desgast de la salut mental per atiar "la divisió, l'odi i la confrontació" a Catalunya. La formació d'extrema dreta segueix en la seva línia populista discursiva i ha relacionat l'estratègia independentista amb el desgast mental que han patit els ciutadans, entre altres coses, per la pandèmia de la covid.

La diputada ultra Elisa García ha aprofitat el ple monogràfic de la salut mental al Parlament que s'ha celebrat avui dimarts per atacar l'independentisme. Ha assenyalat que "la histèria del separatisme" és un dels factors que influeix en l'estat de salut mental dels catalans i catalanes. "Han avivat la discòrdia, enfronten dones contra homes i a catalanoparlants amb castellanoparlants", ha explicat.

Vox, contra l'independentisme 

"La seva ideologia de l'odi i l'enfrontament porta al malestar social i formen part de les causes estructurals del deteriorament de la salut mental", ha argumentat la diputada de la formació d'extrema dreta. Elisa García ha demanat al Govern de Pere Aragonès que prioritzi la salut mental i que "es deixi d'alineacions i deliris ideològics perquè hi ha diners per solucionar els problemes".

També ha lamentat que Salut representi un 4,8 per cent del Producte Interior Brut, mentre que la mitja espanyola és del 5,6 per cent. A més, també ha assegurat que "l'incessant atac i intent de frustració de l'estructura de la família" ha sigut un altre motiu de l'empitjorament de l'estabilitat emocional de les persones.

La Salut mental

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha demanat acabar amb els estigmes que pesen sobre la salut mental i les persones que tenen un problema d'aquest tipus. Ho ha dit aquest dimarts des del Parlament, on s'ha celebrat un ple específic sobre aquesta qüestió que ell mateix va demanar. Aragonès ha intervingut just després que ho fes Mercè Torrellanté, activista i voluntària en la lluita per la salut mental.

 

El president li ha agraït la seva "valentia" i "perseverança" i ha recordat que "no és fàcil parlar de salut mental". "És imprescindible trencar estigmes que envolten la salut mental i canviar la mirada sobre ella", ha reivindicat tot denunciant que en moltes ocasions les persones que pateixen de salut mental se senten soles, desemparades i amb por per com reaccionarà el seu entorn i la societat en general en conèixer el seu problema.

Així doncs, Aragonès ha volgut ressaltar la importància d'aquest tema al·legant que una de cada quatre persones tindrà un problema de salut mental. "Tots els que estem aquí ho patirem directa o indirectament", ha dit dirigint-se a tots els diputats de l'hemicicle. 

 

Imatge principal: Maria Elisa García de Vox al faristol del Parlament