Vox no se sent interpel·lat per l’acte que el PP ha organitzat aquest diumenge a Madrid en contra de l’amnistia que el PSOE i els partits independentistes estan negociant de cara a una possible investidura de Pedro Sánchez. Els ultres renuncien assistir a l’acte després de no rebre la invitació dels populars i han fet una crida massiva a omplir la manifestació convocada a Barcelona el 8 d’octubre per Societat Civil Catalana (SCC). Pel secretari general de Vox, Ignacio Garriga, “s’ha d’evitar mirar-se tant al melic convocant actes circumscrits a un carnet de cert partit polític i estar al costat dels vertaders valents que estan patint a Catalunya”, en referència a SCC, una associació que “fa anys que es parteix la cara”.

El PP va anunciar la setmana passada que celebraria un “gran acte” contra l’amnistia, en el marc de les negociacions amb Junts de cara a una eventual investidura. Els de Santiago Abascal no descartaven acudir-hi sempre que l’esdeveniment fos obert a altres partits o a la societat civil. Vist que l’acte serà un “míting convencional”, tal com ha explicat el vicesecretari del PP, Borja Sémper, aquest dilluns, l’extrema dreta ha renunciat a secundar la convocatòria d’aquest diumenge 24 de setembre.

El secretari general de Vox ha dit que a la seva formació “sorprèn” que un acte que en un principi es va plantejar com una “gran manifestació” hagi acabat sent un míting de partit i que tingui lloc després de reconèixer contactes amb Junts per Catalunya. “No acabem d’entendre com a la vegada que convoquen un acte polític per criticar aquesta amnistia, s’asseguin amb els colpistes i no sabem per parlar de què, ni negociar què”, ha criticat Garriga, en al·lusió a les informacions que indiquen que el vicesecretari Institucional del PP, Esteban González Pons, es va reunir amb el secretari general de Junts, Jordi Turull.

En contraposició, Vox ha reforçat la manifestació que SCC ha organitzat per al 8 d’octubre a Barcelona i ha garantit la presència de Santiago Abascal: “Al costat de la societat civil, nosaltres cridem a la mobilització del 8 d’octubre”. En aquest sentit, ha fet una crida per “repetir les imatges dels carrers de Catalunya amb banderes nacionals, amb esperit festiu i reivindicatiu a la vegada i traslladant un missatge contundent: no hi haurà PSOE, partits separatistes, delinqüents, alguns d’ells pròfugs de la justícia, que puguin acabar amb la unitat de la nació i amb el nostre estat de dret”.

El PP defensa que serà un "acte convencional de partit"

A l’altre costat de la moneda, el PP ha confirmat aquest dilluns que la convocatòria d’aquest diumenge serà “un acte convencional polític de partit”, “al carrer” i amb “una mobilització important”. Per Sémper, es tracta d’un esdeveniment “obert a qui es vulgui sumar”, a la vegada que ha recordat que està convocat “en defensa de la igualtat i contra els privilegis d’uns pocs”. En aquest sentit, s’ha mostrat confiat que hi acudeixi “algun militant del PSOE”.