El líder de Vox a Catalunya, Ignacio Garriga, ha rebutjat aquest dijous el "cordó sanitari" en el qual treballen PSC, ERC, JxCat, comuns i la CUP per minimitzar el seu impacte al Parlament, i ha afegit que aspiren a tenir un lloc a la Mesa aquesta legislatura.

En declaracions a la premsa a la plaça Sant Jaume de Barcelona al costat de la també diputada electa María Elisa García, Garriga ha assegurat que el cordó sanitari demostra el "profund caràcter antidemocràtic" de l'independentisme i l'esquerra, als quals ha acusat de voler "subvertir l'ordre constitucional".

 

Ahir dimecres, representants del PSC, ERC, JxCat, la CUP i En Comú Podem es van reunir per acordar una estratègia conjunta per aïllar Vox al Parlament i van abordar l'elaboració d'un "protocol" sobre aquest tema, un aïllament que passa per evitar que disposi de llocs de rellevància a la Mesa del Parlament o en comissions parlamentàries.

Sobre aquest tema, Garriga ha afirmat avui que Vox "sense cap dubte ha de ser a la Mesa del Parlament" perquè és la quarta força parlamentària i "els catalans" que els van votar "han d'estar" representats en l'òrgan rector a través de la formació.

"Som conscients d'aquesta voluntat antidemocràtica del separatisme i de l'esquerra. Faran l'impossible perquè Vox no sigui a la Mesa del Parlament", ha admès el diputat d'extrema dreta.

Compromís contra l'assetjament

Sobre la negativa dels onze diputats de Vox a firmar la declaració del Parlament de "tolerància zero" davant la discriminació i l'assetjament sexual, Garriga ha dit que la seva formació impedirà que "el corró totalitari" avanci a Catalunya, i ha qualificat de "deliri ideològic" la declaració parlamentària. 

Garriga ja va justificar ahir la seva negativa i la del seu grup a firmar aquest compromís amb tot un seguit de desqualificacions. "Pretenen obligar-nos a firmar una declaració acceptant rebre xerrades sobre la seva perspectiva de gènere", va apuntar.

Garriga va qualificar el Pla d’igualtat de gènere de "xiringuito pagat per tots els catalans". També el va acusar "d'imposar quotes i victimitzar les diputades". Per tal de ridiculitzar aquesta tasca parlamentària, Garriga va fer broma sobre que les seves prioritats són "l'ús de la copa menstrual" i "corregir el biaix de gènere a les obres d'art". "No poden estar més lluny dels interessos reals dels catalans: són agències de col·locació i malbaratament polític", va etzibar.

 

Imatge principal: El líder de Vox a Catalunya, Ignacio Garriga, en la roda de premsa a la plaça Sant Jaume de Barcelona / Efe