El tret de sortida a la campanya electoral d'Andalusia del proper 19 de juny, ha posat de relleu el canvi de mentalitat dels partits a l'hora de fer política. En la línia de reivindicar de forma obsessiva l'espanyolisme que té Vox, l'última ocurrència ha estat presentar una furgoneta que, emulant el sobrenom de la Xavineta blaugrana d'aquesta temporada, ells han batejat com l'Oloneta.

En un vídeo del partit de la ultradreta es pot veure a la candidata valenciana Macarena Olona, dalt d'ella i conduint per Andalusia amb música trap, somrient sense parar i mostrant-la com una mena de femme fatale que vol destruir tot el que es troba per davant. 

S'inspira en l'època medieval

De fet, amb ella es va presentar ahir a la plaça Isabel la Catòlica de Granada. "Comença la campanya electoral formalment i el millor de tot, comença el compte enrere. Vox surt a guanyar perquè guanyem. Com a candidata de Vox per Andalusia, reivindico als peus d'Isabel la Catòlica i al monument de Cristòfol Colom que Espanya, Andalusia, Granada, Santa Fe, és el centre de la Hispanitat. Un rumb que va canviar la història del món. Aquest proper 19 de juny, podem canviar. Reivindiquem el nostre passat i no ens resigne, canviem el rumb d'Espanya perquè ho aconseguirem". 

Poca assistència

Després de l'acte d'ahir, l'objectiu és passejar-se amb furgoneta per altres ciutats. I ella mateixa es burla del president espanyol, Pedro Sánchez, i l'avió del govern de La Moncloa, el Falcon: "Qui necessita un Falcon?", es pregunta Olona amb una foto d'ella dalt la furgoneta. Lluny del soroll que sobretot tenen a les xarxes socials, el tret de sortida està punxant. En la prèvia, el cap més visible de Vox, Santuiago Abascal, va viatjar a un acte a Màlaga i Almeria on no van omplir les places i es van xifrar entre 500 i 200 assistents respectivament. Vox assegura que calia afegir un zero a les xifres, 5.000 i 2.000 però cap fotografia constata aquesta última informació.

En la darrera enquesta, el PP andalús de Juanma Moreno guanyaria àmplia i relaxadament les eleccions d'Andalusia del proper diumenge 19 de juny. Els populars aconseguirien entre 47 i 49 escons i aconseguirien la majoria absoluta amb els vots de Vox. Als darrers comicis el PP va aconseguir 26 escons i va aconseguir governar amb el suport de Ciudadanos i Vox. Segons l'enquesta del CIS publicada aquest dijous, l'extrema dreta de Vox podria treure entre 17 i 21 representants, uns resultats molt millors que els 12 que va aconseguir el 2018, per tant, PP i Vox junts sumarien entre 64 i 70 escons.