Una trucada de telèfon i un correu electrònic amb una fotocòpia del DNI és tot el que es necessita per entrar a les llistes de Vox, almenys al País Basc, tal i com ha avançat eldiario.es. A més, per tal d'agilitzar el procés, un dirigent del partit s'encarrega de falsificar les firmes dels candidats. Una redactora del digital espanyol va infiltrar-se en el procés de selecció de candidats del partit ultradretà per les eleccions municipals i ho va poder comprovar en primera persona. 

El diari explica que la formació de Santiago Abascal té serioses dificultats per poder completar les llistes per les municipals en diverses en localitats de les tres províncies basques. "Nosaltres no demanarem res. A Madrid no sé si estan demanant de tot als candidats, però aquí sens dubte no", respon el màxim responsable del partit a Bizkaia, Valeriano Arrieta. Per aquest motiu, la selecció només es basa en recopilar DNI de "simpatitzants" perquè vagin "per omplir". La periodista del digital va ser enviada a les llistes d'Erandio (Bilbao).

Un cop revelada la infiltració pel diari, Vox no va voler fer cap tipus de valoració: "Com bé sap el teu mitjà, des de Comunicació i Premsa de Vox no volem tenir cap tipus de col·laboració amb vosaltres. I molt menys amb aquest tipus de pràctiques periodístiques de dubtosa ètica que acabes de realitzar. Adéu", respon Arrieta.

Posteriorment, una persona que respon "en representació del president" de la formació assegura que els filtres que estableix el partit per seleccionar els candidats estan a Madrid, on el partit "verifica tots els noms dels candidats, si tenen antecedents, si han comès alguna irregularitat o si s'ha colat alguna persona que no té res a veure amb aquesta qüestió".