La candidata de Vox a la Presidència de la Comunitat de Madrid, Rocío Monasterio, ha subratllat aquest dimarts que la seva formació serà "més exigent" a Madrid per arribar a acords de governabilitat amb PP i Ciutadans del que ho va ser a Andalusia per donar suport a Juanma Moreno com a president de la Junta, on van ser "molt generosos".

"A Andalusia hi havia la urgència de treure la comunitat de 40 anys de socialisme. Com no s'estan respectant els punts que vam posar al programa a Andalusia i hem de recordar-los-hi constantment, a Madrid hem canviat l'esquema i volem tenir-ho tot ben lligat", ha assenyalat en declaracions a TRECE recollides per Europa Press.

Monasterio ha aclarit que Vox només posa com a línia vermella que les tres formacions que formaran part del pacte "s'asseguin a la taula", una cosa que veu "de sentit comú". "Demanem respecte per als nostres votants i els nostres 12 escons que, per fer valer, hem d'entrar al Govern", ha recalcat.

En la mateixa línia, ha defensat que Vox "és determinant" en l'acord perquè la candidata del PP, Isabel Díaz Ayuso, sigui la pròxima presidenta de la Comunitat de Madrid. "Donar voltes només ens farà perdre el temps", ha postil·lat.

En qualsevol cas, ha carregat contra els 'cordons sanitaris' a Vox i ha exigit respecte per a aquesta formació i els seus votants i que se'ls tracti "amb normalitat".

"Ja sabem que l'esquerra és bastant antidemocràtica, vam veure el que va passar a Andalusia quan van llançar les hordes contra Vox. Probablement repetiran el mateix esquema que a Andalusia i Ciutadans no ha d'alimentar el missatge d'exclusió a Vox perquè sinó es converteix en còmplice de l'esquerra intolerant", ha al·legat.

Pel que fa a l'Ajuntament de la capital, Monasterio ha defensat que el vot de Vox "ha estat el més útil" per evitar que Manuela Carmena continuï governant al Consistori. "No crec que als votants de Ciutadans els agradi que Carmena torni a l'Ajuntament perquè no vulguin asseure's a parlar", ha finalitzat.