El candidat de Vox a les eleccions de Castella i Lleó, Juan Manuel García-Gallardo Frings, brilla per la seva joventut, però el seu discurs no té res a veure amb el futur, ni tan sols amb el present. En la seva trentena, defensa postures comunes abans del seu naixement i que ara només són reaccionàries i ràncies. Cara nova, discurs antic, tan antic que a les seves xarxes socials Gallardo s'ha dedicat a defensar el franquisme com si l'hagués viscut de primera mà. 

Des de la confiança per no haver viscut una dictadura, Gallardo demana amb sorna a altres usuaris que el justifiquen per què el franquisme era pitjor que la democràcia. Tanmateix, l'argument definitiu pel candidat de l'extrema dreta per justificar la dictadura franquista és que "les democràcies liberals europees (França i el Regne Unit) no van acudir en auxili del govern del Front Popular".

TUIT juan garcia gallardo franco

L'obsessió per l'esquerra republicana de Gallardo el porta a acalorats debats a les seves xarxes socials en els quals arriba a afirmar: "Durant la Segona República va tenir un comportament molt més democràtic la dreta que l'esquerra". Gallardo es refereix a la mateixa dreta que va acabar fent costat al cop d'estat. 

TUIT juan garcia gallardo franco 2

Obsessió amb el gènere

Tot i rebutjar el que el seu partit mal anomena ideologia de gènere, Gallardo ha dedicat molt temps a dissertar sobre el mateix a les seves xarxes socials. En comptes de reclamar la igualtat entre homes i dones, es preocupa per l'expressió de la masculinitat en un feu d'aquesta: el futbol. L'homofòbia recalcitrant dels seus comentaris a la xarxa arriba al seu punt més àlgid quan es tracta del futbol. TUIT juan garcia gallardo franco homosexuals

Gallardo no limita el seu discurs homòfob al camp de futbol. Fer servir "marica" com a insult és un recurs comú del candidat d'extrema dreta en les seves discussions amb usuaris de Twitter. 

Frenètic contra l'avortament 

Gallardo també ha estat molt bel·ligerant contra l'avortament. Des del seu compte ha retret al PP que tenint majoria absoluta durant diversos anys no fes res per derogar la llei que qualifica de "genocidi del XXI". El jove catòlic fins i tot carrega contra el papa Francesc per rebre Yolanda Díaz, definida com "una proavortista enemiga de la família tradicional". 

TUIT Gallardo el papa i Yolanda Díaz

Un enfant terrible que tira enrere 

El representant del partit que enarbora la bandera d'allò políticament incorrecte a Castella i Lleó s'ha mostrat molt obert a les seves xarxes socials sobre les seves opinions, fins que s'han fet virals. Els seus posicionaments misògins, franquistes i homòfobs han començat a desaparèixer del seu perfil quan la campanya electoral ha picat a la porta. Però els usuaris de Twitter no obliden, ni deixen d'oblidar, tan fàcilment. Molts han compartit els tuits que havia esborrat amb captures de pantalla.

TUIT juan garcia gallardo franco borrados