El portaveu de Vox al Congrés, Iván Espinosa de los Monteros, ha anunciat que la seva formació ha decidit abandonar la comissió creada en el Congrés per buscar sortides pactades a la crisi del coronavirus.

Els grups tenen de termini fins aquest dimecres per presentar les seves propostes de conclusions per a la Comissió de Reconstrucció, però Espinosa de los Monteros ja ha avançat que la seva formació renuncia a continuar treballant, donarà a conèixer les seves mesures fora d'aquest fòrum i no "negociarà res" amb el govern de coalició.

Segons el seu parer, el PSOE i Unidas Podemos "no tenen la més mínima intenció" de fer d'aquesta comissió un acord de reconstrucció, "més aviat un intent d'exculpació", i creu que el seu partit ha de marcar "una distància infinita".

Segons ha explicat, al llarg d'aquestes setmanes s'han escoltat "ponents de diferent signe" i el mateix governador del Banc d'Espanya, Pablo Hernández de Cos, ha marcat un possible camí de consens, però considera que el PSOE i Unidas Podemos "pretenen anar pel camí exactament oposat al qual hauria d'anar".

"Encara que el consens sempre és desitjable, no sempre és una finalitat --ha explicat-. Si hi hagués mesures raonables, estaríem, però quan el govern va en sentit completament contrari, Vox no pot ni ha de sumar-se".