A les 12 en punt d'aquest diumenge ha arrencat la franja horària recomanada perquè la població general, la que no és de risc ni és positiu o contacte de Covid, anés a votar. Els candidats a les eleccions al Parlament han anat a exercir el seu dret de vot quan passaven pocs minuts d'aquesta hora. 

ERC

El cap de llista d'ERC a les eleccions al Parlament, Pere Aragonès, ha fet una crida aquest diumenge a anar a votar i a omplir les urnes de "determinació" i "llibertat". Després de votar a l'Institut Joan Coromines de Pineda de Mar (Maresme), Aragonès ha recordat que el sufragi és "l'eina" per decidir el futur en "llibertat" i per escollir com ha de ser el país que es deixi a les generacions del futur. "Omplim les urnes. 

Junts

La candidata de Junts, Laura Borràs, ha votat aquest diumenge "pensant en l'1-O" i ha assegurat que en aquesta jornada s'han d'omplir les urnes de vots per un futur millor, i ha demanat a tota la ciutadania que participi en aquestes eleccions. En declaracions després de votar a Barcelona, ha dit que votar és segur: "S'està votant amb normalitat a tot el país i s'ha de votar també per seguretat democràtica".

Laura Borràs elecions 14   F EFE

La candidata de Junts, Laura Borràs, votant al seu col·legi electoral / EFE

PSC

El candidat del PSC al 14-F, Salvador Illa, ha animat a tothom a votar i ha afirmat que fer-ho "és segur", tenint en compte totes les mesures que s'han previst per aquests comicis, marcats per la pandèmia. "Cal votar amb esperança. L'esperança és sempre més forta que la por, i l'afecte, més fort que l'odi", ha dit en declaracions a la premsa a la sortida del col·legi. El candidat, acompanyat de la seva dona, ha votat al centre cultural de la Roca del Vallès passades les dotze del migdia. 

Salvador Illa eleccions 14 F ACN

El candidat del PSC, Salvador Illa, votant a la Roca del Vallès / ACN

Ciutadans

El candidat de Ciutadans a president de la Generalitat, Carlos Carrizosa, ha fet una crida a la participació a les eleccions. "Qui no es mobilitzi ara que després no es queixi els propers quatre anys", ha advertit en declaracions a la premsa després de votar en un col·legi electoral de l'Eixample de Barcelona. Carrizosa ha considerat "bàsic per a la democràcia" que es vagi a les urnes i ha dit que "el constitucionalisme s'ha de mobilitzar" per tal d'"obrir una nova etapa a Catalunya de convivència i canvi".

Comuns

La candidata d'En Comú Podem, Jéssica Albiach, ha fet una crida a la participació en unes eleccions que ha qualificat de "clau". "No només ens estem jugant el present de Catalunya, sinó també el futur", ha advertit en una atenció a mitjans pocs minuts després de dipositar ella mateixa el seu vot. 

jessica albiach eleccions 14 F EFE

La candidata dels comuns, Jéssica Albiach, es desinfecta les mans abans de votar / EFE

Vox

El candidat de Vox a la Generalitat, Ignacio Garriga, ha fet una crida a la mobilització massiva i ha posat com a exemple de la "necessitat" d'anar a votar, "aquesta turba violenta que m'ha increpat", en referència a les feministes que han protestat contra el feixisme davant del col·legi electoral on ha votat. "Crec que és la primera vegada que un candidat a la presidència de la Generalitat és increpat en anar a votar per un grup que a més ens diu feixistes", ha lamentat. 

Vox Femen EFE

Les feministes de Femen protestant davant del col·legi on votava Ignaco Garriga / EFE

CUP

La candidata de la CUP-UNCPG a les eleccions, Dolors Sabater, ha animat tothom a votar tot i la pandèmia per "conquerir drets" aquest diumenge després de dipositar el seu vot a Badalona. "Vencem la por prenent les màximes precaucions. 

PP

El candidat del PP català, Alejandro Fernández, ha fet una crida a les urnes perquè aquest 14-F hi hagi una alta participació. "La democràcia s'enforteix quan la participació és alta i la gent s'involucra", assegura. El candidat popular també avisa els electors indecisos: "Si no vas a votar, altres decideixen per tu". 

PDeCat

La cap de llista del PDeCAT, Àngels Chacón, ha assegurat que anar a votar sempre és "fonamental", però ha afirmat que aquest diumenge ho és "més que mai" perquè Catalunya està decidint com sortirà de la crisi "sanitària, econòmica i social". La candidata s'ha mostrat "convençudíssima" que la majoria de ciutadans optaran per una opció "moderada i centrada" que aposti per un "bon govern" i "faci posar en marxa" Catalunya.  

El 22,75% dels catalans cridats a les urnes aquest diumenge havia votat fins les 13.00 hores, segons dades provisionals amb el 86% de les meses comunicades. Són 11,94 punts menys que en les eleccions del 21 de desembre del 2017, quan es registrava una participació del 34,69% a la mateixa hora.