El grup feminista Femen s'ha presentat al col·legi electoral del carrer Sant Joan de la Salle, 42, de Barcelona, per protestar davant del candidat de Vox, Ignacio Garriga, abans d'anar a votar. Les feministes han llançat papers de color verd on demanaven "Feixistes fora de les urnes" i reiteraven que "Femen va contra el feixisme institucional". Les dones han estat retingudes pels Mossos i han quedat aïllades a l'altra banda del carrer.

FEMEN PAPER

Els papers que Femen ha repartit / Foto: Captura de pantalla

Després de votar, Garriga ha faltat a la veritat i ha titllat de "violentes" les seves manifestacions. Malgrat que li han qüestionat si era ell qui no entenia què era la llibertat d'expressió, el candidat del partit d'ultradreta ha reiterat que "estan a favor d'ella" però que les manifestants "han insultat un representant públic".

Apel·lant al discurs reiterat que ha fet Vox en aquesta campanya, també ha recordat que si l'ataquen a ell, "estan insultant milers de catalans i espanyols, un partit que és la tercera força" del Congrés. A més, també ha definit Femen com un grup "d'una turba violenta".

femen vox garriga @FemenSpainLes manifestants davant del col·legi on votava Garriga / Foto: @FemenSpain

Les manifestants han cridat "feixista", però la premsa no ha pogut accedir a elles, perquè han quedat aïllades en una cantonada del carrer de davant. Des del seu compte d'Instagram, @femenspain, sí que han recordat que Vox "no és patriòtic sinó feixista". Finalment, els Mossos s'han emportat les manifestants, que anaven despullades i es podien llegir les seves protestes escrites al cos, una de les característiques del format reivindicatiu que sempre les identifica.

Què és Femen?

Femen és un moviment feminista internacional de dones activistes que "actuen contra tres pilars fonamentals del patriarcat". I els situen en la indústria del sexe, la religió i els grups o règims antidemocràtics. El mètode de les seves protestes s'anomena sextremisme: tècnica de protesta on les dones fan servir el seu cos despullat, en aquest cas topless, amb una consigna política i un eslògan pintat a sobre. El lema? "Els nostres cossos són política".