Les aerolínies han cancel·lat 58 vols a l'Aeroport de Barcelona-El Prat amb motiu de la vaga general convocada per a aquest divendres a Catalunya pels sindicats Intersindical-CSC i Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC).

L'Aeroport d'El Prat té programada una d'operativa per a aquest divendres de 979 vols –dels quals 700 ja s'han operat–, ha informat Aena en un comunicat.

La companyia pública no preveu que hi hagi més cancel·lacions a l'Aeroport de Barcelona i ha explicat que als Aeroports de Girona i Reus (Tarragona) no hi ha hagut cancel·lacions, on hi ha per a aquest divendres 49 i 16 vols previstos, respectivament.

Aena ha recomanat als passatgers evitar la carretera per arribar a l'Aeroport de Barcelona i utilitzar com a alternativa la L9 Sud del Metro.

Ha recordat que, per ordre governativa, des de les 17.00 hores d'aquest divendres i en previsió de possibles aglomeracions a les andanes de l'estació de tren de Passeig de Gràcia, romandrà tancada fins a l'inici del servei de dissabte.