La defensa del major dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero, no discutirà la competència de l'Audiència Nacional per jutjar-lo pel delicte de rebel·lió avui durant la vista que es fa a Madrid demanada per l'advocat de qui va ser secretari general d'Interior, Cèsar Puig.

Jaume Alonso Cuevillas ha seguit exactament la mateixa estratègia que els processats pel Tribunal Suprem, i avui l'Audiència Nacional fa una vista pública on s'ha de decidir si el judici a la cúpula política i tècnica dels Mossos es farà a Madrid o es derivarà a Barcelona, al TSJC, com va passar amb la Mesa del Parlament.

Però Olga Tubau ni ha presentat cap escrit de previ pronunciament ni ho pensa fer demà ni plantejar-ho al tribunal. A Tubau ja li està bé que a Trapero el jutgi l'Audiència Nacional a Madrid, segons ha explicat a El Nacional.

L'estratègia de defensa de Trapero s'allunya així de la resta d'acusats en les causes obertes després del procés independentista a Catalunya, ja que tant els processats pel Tribunal Suprem com els excaps polítics de la policia autonòmica que també aniran a judici a l'Audiència Nacional han qüestionat la competència d'aquests dos tribunals.

La decisió que prengui avui l'Audiència Nacional afecta, a més del major Trapero i Cèsar Puig, a qui va ser director general de la policial Pere Soler i la intendent Teresa Laplana, que va estar al capdavant de l'operatiu el 20-S.

El Suprem ja va celebrar el passat mes de desembre la seva pròpia vista de l'article de previ pronunciament, on les defenses de tots els acusats van defensar traslladar el procediment al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). La Sala que presideix el magistrat Manuel Marchena ja va descartar aquesta possibilitat, tot i que sí que va enviar-hi la causa contra els acusats per desobediència.

A la vista d'avui només hi van els advocats dels acusats i la fiscalia. Comença a les 10.30 hores i és una vista pública.